Ο μεγαλύτερος εχθρός της Πέγκυς Ζήνα.
Το επίθετο χρησιμοποιείται για να περιγράψει τον άνθρωπο ο οποίος σνομπάρει το είδος εκείνο της νυχτερινής διασκέδασης που περιλαμβάνει τραπέζι-ζωντανή ορχήστρα – τραγουδίστρια με μίνι φόρεμα – γαρίφαλα – μπουκάλι ουίσκι. Προφανώς προτιμά άλλα ήδη μουσικής, τα οποία όμως παρόλα αυτά του επιτρέπουν να παρακολουθεί -από μακριά- την καριέρα του Πάνου Κιάμου, του Νίκου Βέρτη, ακόμη και της Πόπης Μαλιωτάκη. Δεν παραλείπει να μιλά απαξιωτικά για τους θαμώνες των εν λόγω νυχτερινών κέντρων, ωστόσο αν κέρδιζε στο ραδιόφωνο ένα 4άρι τραπέζι για τον Ρέμο, θα ήταν διατεθειμένος να αποταθεί ακόμη και σε γραφείο συνοδών προκειμένου να βρει τους άλλους τρεις.
Αυτό βέβαια δεν τον αποτρέπει από το να τα επισκέπτεται, ιδιαίτερα όταν θέλει να πηδήξει καμία λαϊκιά γκόμενα η οποία ανοίγει το σουτιέν του φορέματός της μόνο με την προϋπόθεση ότι προηγουμένως έχει ανοίξει μπουκάλι στον Γιάννη Πλούταρχο.
Κάθε φορά που επισκέπτεται μπουζουξιδικο, ο μπουζουκοκλάστης γκρινιάζει για τα πάντα. Για το κόστος του μπουκαλιού, για την φρεσκάδα της γαρδένιας, για την στενότητα της καρέκλας του, για την κακή θέα του τραπεζιού του, για την ουρά στην τουαλέτα, για την ένταση του ηχείου και τέλος για το γεγονός ότι τελικά δεν πήδηξε καθώς η γκόμενα που συνόδευε έγινε σταφίδα από τις μπόμπες του μπουζουξίδικου με αποτέλεσμα να μην είναι πηδήσιμη.

Άλλες χρήσεις του όρου:
Περιστασιακά, χρησιμοποιείται για το είδος εκείνο του άνδρα στον οποίο τα μπουζουξίδικα προκαλούν τις ίδιες παρενέργειες με εκείνες ενός πιάτου με φασολάδα. Κάθε φορά που τα επισκέπτεται το έντερό του εκτοξεύει αέρια προς όλες τις κατευθύνσεις με αποτέλεσμα να γίνεται δυσάρεστος και ενοχλητικός, τόσο στους συνδαιτυμόνες του όσο και στην οχρήστρα, με αποτέλεσμα να μην τον πλησιάζουν ούτε οι λουλουδούδες.

Αντώνυμο:
μπουζουκομάχος


2h εκδοχη του μπουζουκοκλαστης ειναι:eternal sleep