Με την έννοια αυτή περιγράφεται το σύνολο των φανταστικών ιστοριών θρησκευτικού και οντολογικού περιεχομένου ενός λαού. Συνήθως αποτελείται από τις προεκλογικές εξαγγελίες των υποψήφιων ηγετών οι οποίες συμπληρώνονται από το περιεχόμενο του βιογραφικού τους. Αυτές οι ιστορίες διαδίδονται προφορικά και με την πάροδο των ετών τα πραγματικά γεγονότα (αν υπάρχουν) μεταλλάσσονται, ηρωοποιούνται και γίνονται συνείδηση σε ανθρώπους του ίδιου γένους. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται ένα κοινό υπόβαθρο στα κορόιδα και να μπορούν να χάφτουν πιο εύκολα ό,τι παραμύθι τους σερβίρουν οι πιο έξυπνοι από αυτούς. Η κάθε ιστορία από αυτές ονομάζεται μύθος, πίνεται και υπάρχει παντού.

Μυθολογική ανάλυσηΕπεξεργασία

Σε αυτούς τους μύθους κυρίαρχη παρουσία έχουν οι διάφορες θεότητες της θρησκείας, δοξαστοί ήρωες με υπερφυσικές δυνατότητες και οι φιγούρες του Καραγκιόζη. Μέσω της Μυθολογίας ο κάθε λαός προσπαθεί να εξηγήσει την δημιουργία του κόσμου, τα φυσικά φαινόμενα και το γιατί μαυρίζουν οι ελιές. Θεοί και ήρωες βρίσκονται να αλληεπιδρούν μεταξύ τους και να πολεμούν υπερφυσικά τέρατα στα πλαίσια που ορίζονται.

Για να καταλάβει κανείς την έννοια αρκεί να δει ένα ξεκάθαρο παράδειγμα. Το προεκλογικό πρόγραμμα του κάθε κόμματος το οποίο περιγράφει την ιδεολογία του είναι η Μυθολογία και τα επιμέρους άρθρα στα οποία περιγράφονται οι ενέργειες που θα γίνουν για τη βελτίωση του κάθε τομέα είναι οι μύθοι. Η μυθολογία που παραδίδει από τη σύσταση του κάθε λαός είναι η κόλλα που ένωσε αυτούς τους ανόητους μεταξύ τους και το μέσο το οποίο μεταχειρίστηκαν οι ηγέτες τους για να τους οδηγήσουν το συντομότερο δυνατό στην καταστροφή.

Σύγχρονη μυθολογίαΕπεξεργασία

Με την πάροδο των ετών και με το αναπάντεχο ξύπνημα των ηλιθίων, ανοίξανε οι τελευταίοι τα στραβά τους και καταλάβανε ότι όλα αυτά που πιστεύανε μέχρι τώρα ήταν μπαρούφες μεγάλης ολκής, και έτσι έσπευσαν να αντικαταστήσουν τη Μυθολογία με μια πιο πρακτική Θρησκεία όπως ο Χριστιανισμός, ο Βουδισμός, το Χρήμα, ο Μπάοκ και το Άθενς Μολ.

Η μόνη περίπτωση που η μυθολογία ενός λαού είναι 100% η πραγματική του ιστορία είναι η Ελληνική Μυθολογία και επιβεβαιώνεται από πάμπολες υπεραξιόπιστες πηγές όπως τα Χάλκινα Βιβλία που παραδίδει ο ιστορικός των Ελ Λιακόπουλος, η γνωσιακή βάση του εγκέφαλου του Μάκη, τα απομνημονεύματα του Μπάμπη και η εφημερίδα Αυριανή.

Μυθικά ρητάΕπεξεργασία

  • Όταν επιθυμείς κάτι πολύ, όλο το Σύμπαν συνωμοτεί να το πετύχεις.
    Μπαούλο Κουρέλιο

Επιθυμώ, οι άνθρωποι να καταλάβουν ότι οι συχνά αμοιβαία αποκλειόμενες επιθυμίες τους, δεν ορίζουν την λειτουργία του Σύμπαντος διότι δεν είναι θεοί. Κι επειδή δεν είμαι μπετόβλακας σαν τον νεοδημοκράτη θρήσκο Μπαούλο Κουρέλιο, γνωρίζω ότι οι περισσότεροι θα παραμείνουν ζώα σαν τον Κουρελόπουλο.

  • είμαι ελεύθερο πνεύμα (δηλαδή εγκλωβισμένος νους στη μυθοπλασία περί μη εγκεφαλικής νόησης και με στοχαστικό όργανο και υλικό το τίποτα· ελεύθερο και πνεύμα δεν γίνεται)
  • όλα για κάποιο προσωποκρατικό/νοοκρατικό λόγο γίνονται, διότι το Σύμπαν το κυβερνά ή θεός-πρόσωπο ή απρόσωπο θεϊκό πεδίο το οποίο ταυτίζεται με τις άμεσες ή απώτερες ευχές των ανθρώπων, ή έστω για τακτοποιητικό ηθικό σκοπό που παραβιάζει τους φυσικούς νόμους (λέει ο κάθε αγράμματος δεξιός θεϊστής, ο βουδιστής, ο Μαραντόνα κι η Νέα Δημοκρατία του Ιησού Χριστού)
    Not Everything Happens for a Reason | Psychology Today