“Μην πέφτετε και πολύ από τα σύννεφα, θα σπάσετε κανα πόδι.”

- Όσκαρ Ουάιλντ για την συνήθη πτώση
Πέφτω απ' τα σύννεφα, κυρ-ρεπόρτερ μου!

Η φράση πέσαμε από τα σύννεφα ακούγεται συνήθως σε αστυνομικά ρεπορτάζ της ελληνικής τηλεόρασης, κατά την αποκάλυψη αποτρόπαιων εγκλημάτων. Στο 99% των περιπτώσεων συνοδεύεται από τη φράση Δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα και το επίθετο ευγενέστατος (ή και ευγενικότατος). Με τα κριτήρια του μέσου Έλληνα, ο νορμάλ άνθρωπος είναι αυτός που λέει "καλημέρα" και "καλησπέρα" στους γείτονες με πλατύ χαμόγελο, κατεβάζει τα σκουπίδια του κάθε πρωί, πάει τα παιδιά κολυμβητήριο, γενικά κάνει ό,τι κάνει και ο υπόλοιπος κόσμος τη μέρα.

Τη νύχτα όμως, ο κύριος Τάκης της διπλανής πολυκατοικίας μπορεί να μεταμορφώνεται στο σάτυρο του διπλανού αλσυλίου, να διακινεί παιδικές ταινίες (όχι αυτές της Ντίσνεϋ). Όντας επίσης και κρυφομεταλλάς / κρυφογκοθάς (τη μέρα ντύνεται και συμπεριφέρεται πάντα φλούφλικα για να μην δίνει στόχο), άρα και πιστός του ΚΘΟΥΛΟΥ και του όντιν, αποθηκεύει τα τεμαχισμένα πτώματα (ποικίλων ειδών, όπως άνθρωποι, η, γατιά) στον ψυγειοκαταψύκτη, μετά το τέλος της θυσίας τους. α! ξεχάσαμε οτι λέει και τα νέα του, στη μαμά του που τη διατηρεί στο σαλόνι, από τον περασμένο Φλεβάρη που πέθανε. μήπως γι'αυτό έχει βάλει τον κλιματισμό στο φούλ και το σπίτι του είναι σαν ψυγείο?

Η φράση είχε γίνει πολύ της μόδας το καλοκαίρι του 2004, όταν κατά τη σύλληψη των μελών της Δέκα και εφτά και Νι όλοι οι γείτονές τους έπεσαν από τα σύννεφα.

Η πτώση από τα σύννεφα, αν και πτώση από μεγάλο ύψος, δεν εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους. Σε λίγες μέρες θα τα μαζέψει η σήμανση και ο ιατροδικαστής, και σε λίγες βδομάδες ένας καινούργιος νοικάρης θα έρθει στο διαμέρισμα του τρίτου. Και περασμένα-ξεχασμένα.

Δείτε επίσηςΕπεξεργασία