Αν κουραστείτε, μπορείτε να κάνετε στάση σ' ένα από τα παράπλευρα εστιατόρια. Τι είναι να κάνει κανείς επιτόπου; Καθημερινό φαινόμενο

Το Πέταλο του Μαλιακού (αγγλιστί "Horseshoe of Death"), γνωστό και ως Πέταλο του Μαλακισμένου, είναι ένας αυτοκινητόδρομος, που, αν λάβουμε υπ' όψιν μας τη Θεωρία της Σχετικότητας, πρόκειται για ευθεία, καθώς είναι απλά μια στροφή 180 μοιρών που εκτείνεται σε μήκος 60 χιλιομέτρων. Πήρε τη δεύτερη ονομασία του από τους χιλιάδες μαλακισμένους οδηγούς που διέρχονται καθημερινά και ακόμη και σε έναν τόσο καλοδιατηρημένο δρόμο προκαλούν ατυχήματα. Είναι εξαιρετικά παρεξηγημένος αυτοκινητόδρομος, χάρη στην υπερβολή των μίντια (ότι και καλά είναι μια λουρίδα, δεν έχει κράσπεδο, πέθαναν μαθητές, κλπ. κλπ... οι γνωστές βλακείες), καθώς στην πραγματικότητα είναι χωματόδρομος Ευρωπαϊκών (ή καλύτερα Ιταλικών) προδιαγραφών.

(Πειραματική απόδειξη: Έχετε δει εσείς τόσο καλό χωματόδρομο αλλού;) Είναι κομμάτι της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, κάτι που λέει τα πάντα για την ποιότητα του και την ασφάλεια του. Παρ' όλα αυτά, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μετά την προαναφερθείσα, άδικη πίεση των μέσων μαζικής ενημέρωσης αποφάσισε να κάνει μεγαλόπνοα έργα στο πέταλο. Τα έργα αυτά πάνε κόντρα στην παράδοση που θέλει το συγκεκριμένο πέταλο να έχει πεταλοειδές σχήμα και η Ελένη Λουκά έχει ήδη εισηγηθεί για την αναστολή των έργων μετατροπής του πετάλου σε ευθεία γέφυρα. Δηλώνει δε πως θα δεχτεί την δημιουργία της γέφυρας μόνο αν η πλαϊνή της όψη έχει πεταλοειδές σχήμα που θα ξεκινά από την επιφάνεια της θάλασσας και θα φτάνει, στο μέσον, σε υψόμετρο τα 400 μέτρα τουλάχιστον. Η κυρία Λουκά, παρακωλύει την διάνοιξη της γέφυρας, προτάσσοντας το σώμα της στο σημείο διάνοιξης και ούτε γερανός δεν το μετακινεί, δίνοντας επιπλέον τροφή στα μίντια.