Πρώτος ξάδερφος του Αρχάνθρωπου των Πετραλώνων και πρόγονος των Βριλ. Η απεικόνιση του βρίσκεται σε ψηφιακές κασσέτες των ενδόξων Ελοχίμ και προσομοιάζει μια μίξη του Πιγκουίνου του Βελζεβούλ και του Ζαχόπουλου. Ο Ουρανομπίθηκας ο Μακεδονικός αποτελεί χαλβά μεν μα ασλαβικό ξάδερφό του.

Το έργο τουΕπεξεργασία

Σε αντίθεση με τον ξάδερφο του που ήταν Ελ, αλλά δεν είχαν καμμιά συγγένεια, ο Παλιάνθρωπος των Πετραλώνων ήταν ένας μοχθηρός Βριλ που έμενε στα Βριλλήσια αλλά ζήλευε παθολογικά τους σπουδαίους Πετραλωνιώτες. Γι' αυτό έκανε τα αδύνατα δυνατά για να περνίεται για Ελ. Ευτυχώς ο Αρχάνθρωπος τον κατάλαβε από τη επιστημονική μέθοδο της μέτρησης των λοβών των ώτων. Αλλά επειδή τον λυπήθηκε τον πολιτογράφησε ως δημότη Πετραλώνων.

Το τέλος τουΕπεξεργασία

Οι Πετραλωνιώτες αντέδρασαν και έκαναν επανάσταση λέγοντας ότι ένας Βριλ δεν φέρνει την άνοιξη. Παράλληλα ο Παλιάνθρωπος των (πλέον) Πετραλώνων σκότωσε τον Αρχάνθρωπο ο οποίος πέφτοντας είπε την φοβερή πρόταση "και εσύ τέκνο Βρουουουουουλ-αχχχχχχχ"/?

ΣύνδεσμοιΕπεξεργασία

Κανένας δεν θέλει να αναφέρεται σε αυτό τον άνθρωπο γιατί ήταν Παλιάνθρωπος. Με Π και Α και Λ και Ι και Ά και Ν και Θ και Ρ και Ω και Π και Ο και Ҁ κεφαλαία.

Εκδόσεις σχετικέςΕπεξεργασία

  • Την Προδοσία πολλοί αγάπησαν τον Παλιάνθρωπο ουδείς (εκδόσεις Λιακό)
  • Τι Βριλλήσια τι Πατήσια (εκδόσεις Λιακό)
  • Η μεθοδολογία της μέτρησης λοβών (εκδόσεις Κεραμύδας στο κεφάλι των Βριλ)
  • Μολών Λοβέ! (ανέκδοτο)