Το υπερσύγχρονο εργαλείο που χρησιμοποιήθηκε από τον Κωστάκη για το κάψιμο της χώρας. Όλες οι δοκιμές ήταν δυστυχώς επιτυχείς.

Η έκφραση Παραλάβαμε καμένη γη έχει μακρά ιστορία που βγάζει Μάτι. Είναι το πρώτο καταφύγιο της εκάστοτε ελληνικής κυβέρνησης από τον καιρό της μεταπολίτευσης και μετά, προκειμένου να δικαιολογήσει την απραξία της/τις μαλακίες της/την αναποτελεσματικότητά της.
Η συνταγή, απλή: μόλις η κυβέρνηση ερωτηθεί από την αντιπολίτευση ή τον Τύπο γιατί τα πράγματα πάνε στραβά και τι απόγιναν εκείνες οι προεκλογικές εξαγγελίες, απαντά στερεότυπα: "παραλάβαμε καμένη γη". Αυτό σημαίνει ότι το φταίξιμο είναι της προηγούμενης κυβέρνησης, ή της αντιπολίτευσης, αν τυχόν στις εκλογές ξαναβγήκε το ίδιο κόμμα. Λήγει η συζήτηση.

Νέα συνταγήΕπεξεργασία

Η συνεχής επανάληψη, ωστόσο, αυτής της συνταγής δημιούργησε ανοσία ακόμη και στον πλέον ηλίθιο ψηφοφόρο, με αποτέλεσμα κανείς πλέον να μην χάφτει το παραμύθι της καμένης γης. Η κατάσταση αυτή αποδείχτηκε τόσο ολέθρια για την πολιτική ζωή του τόπου, και το κόλπο της "καμένης γης" τόσο ζωτικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους, ώστε η κυβέρνηση του Κωστάκη Καραμανλή αποφάσισε, με χαρακτηριστική αυτοθυσία και βαθιά αίσθηση του καθήκοντος, να κάψει πραγματικά τη γη.

 
Η πυρκαγιά έκαψε ακόμη και τα μυαλά των υπαλλήλων του MEGA

Το σχέδιο ήταν άψογο και η εκτέλεση ακόμα καλύτερη: Επί δύο ολόκληρους μήνες φούντωναν υπέροχα εκτεταμένες πυρκαγιές ανά την επικράτεια. Ιδιαίτερη μέριμνα λήφθηκε για την πρωτεύουσα - κάηκαν σχολαστικά όλα τα δάση που είχαν απομείνει γύρω της και παρεμπόδιζαν τη θέα προς τις γύρω περιοχές: απανθρακώθηκε η Πάρνηθα (με μεγάλη προσοχή, ώστε να προστατευτεί το πολύτιμο, για την ποιότητα ζωής των κατοίκων, καζίνο), καρβούνιασε η Πεντέλη και λαμπάδιασε ο Υμηττός. Αλλά και στην υπόλοιπη χώρα, η "δουλειά" προχωρούσε εξίσου αποτελεσματικά, χάρη στην αυτοθυσία πολυάριθμων εθελοντών που δούλευαν ακούραστα ακόμη και σε περίοδο διακοπών! Έτσι, το Πήλιο και ο Γράμμος δεν έχουν, πλέον, τίποτα να ζηλέψουν από τον Μέλανα Δρυμό.

 
Ακόμη κι ο επίτιμος επιστρατεύτηκε για την εξασφάλιση της ολοκληρωτικής καταστροφής της Πελοποννήσου!

Οι εργασίες κορυφώθηκαν τον Αύγουστο με το ψήσιμο της Εύβοιας και το τηγάνισμα ολόκληρης της Πελοποννήσου - ένα τιτάνιο σε έκταση κατόρθωμα. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες, η Ολυμπία τη γλίτωσε, παρότι "τσουρουφλίστηκαν μερικά δεντράκια", σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Πολιτισμού Μπομπ Βουλγαράκη. Έτσι, στις 17 Σεπτεμβρίου 2007 η επόμενη κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή, θα μπορεί να απαντήσει περήφανα στις σχετικές ερωτήσεις: "Μάλιστα, κυρίες και κύριοι δημ(ι)οσιογράφοι· παραλάβαμε πραγματικά καμένη γη! Δεν είδατε τις δορυφορικές εικόνες; Είναι κάρβουνο απ' άκρη σ' άκρη! Κι όχι μόνο τα δἀση, αλλά και τα χωριά και οι κάτοικοί τους έγιναν παρανάλωμα του πυρός. Πρόκειται για πλήρες σετ!"

Διαβάστε/ακούστεΕπεξεργασία

  • "Ντοκουμέντα: Κωνσταντίνος Καραμανλής - Καίγοντας την Ελλάδα", ραδιοφωνικό αφιέρωμα του Σκάι.
  • "Burn, motherfucker, burn!", συλλογή ποιημάτων του Νέρωνα Πολύδωρα, εκδόσεις Ηρόστρατος.
  • "Η ασύμμετρη μαλακία και πώς να την πετύχετε", εκλαϊκευμένη σεξολογική μελέτη του Θάνου Ασκητή.