Η ελληνική ποπ μουσική αποτελεί ένα είδος μουσικής που δημιουργείται από Ελληνικίους και σκοπός της είναι να δημιουργήσει το ηχητικό υπόβαθρο για κάθε έκφανση μοντέρνας ελληνικής διασκέδασης με απώτερο σκοπό την έκσταση και την κάθαρση. Σύμφωνα με τον ορισμό του Αριστοτέλη: "Έστιν ουν ποπ, μίμησις βαρβαρικής μελωδίας, εμπορικής και τελείας, μικρό μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω, εκάστω των ειδών εν τοις μορίοις, αδώντων και ου δι απαγγελίας, δι' ελαίου και καψούρας περαίνουσα την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν".

ΓενικάΕπεξεργασία

Το χαρακτηριστικό της ελληνικής ποπ μουσικής είναι το ότι παρωδεί σε μεγάλο βαθμό και με μεγάλη επιτυχία, την ξένη μουσική και τους ξένους δημιουργούς δανειζόμενη πολλά τμήματα μελωδιών ή/και στίχων από τη αντίστοιχη βαρβαρική δημιουργία που πάντοτε είναι κατώτερη. Η παρωδία αυτή είναι εφάμιλλη της αντίστοιχης της Βικιπαίδειας στον τομέα των πνευματικών δικαιωμάτων μιας και οποιοδήποτε μη-ελληνικό κομμάτι μπορεί να ληφθεί ως έχει και να μεταφερθεί στο αντίστοιχο ελληνικό, με χαμηλή ανάλυση, εφόσον "πιστεύεται ότι η χαμηλής ανάλυσης μεταφορά μουσικής στο είδος της ποπ με σκοπό την παρωδία ενός μη-ελληνικού τραγουδιού, μπορεί να θεωρηθεί εύλογη χρήση (fair use)". Με αυτό το τέχνασμα γίνεται φανερό πως η ελληνική μουσική είναι στην ουσία απιονισμένη και εμποτισμένη με νέκταρ μουσική βαρβάρων.

ΙστορίαΕπεξεργασία

Το είδος της ελληνικής ποπ ήρθε στο προσκήνιο 88887 χρόνια μετά την έλευση των Ελ στην Ελλάδα από τον Σείριο. Μετά την ασυναγώνιστη και πολυετή πνευματική δημιουργία, οι Ελ αποφάσισαν να το ρίξουν λίγο στο χαβαλέ και συλλογικώς σκεφτόμενοι μέσα σε αποστειρωμένο πυρηνικό καταφύγιο - κοσμοσφαίρα που έσταζε πλουτώνιο από το ταβάνι, μύριζε χασίς και στην είσοδο αναγραφόταν οι λέξεις θινκ τανκ, αποφάσισαν να πάρουν ξένα άσματα και να τα κάνουν ένα τουρλουμπούκι με ελληνικούς στίχους. Έτσι μπορούσαν να υμνήσουν παράλληλα δύο θεούς τους: το Δία και την Καψούρα χωρίς κόπο και με τρόπο. τελος ξερουμε οτι γαμιομαστε αναποδα.

ΘεσμοίΕπεξεργασία

Η ποπ θεωρείται γενικά (Λ)(μαζί με κάποια άλλα είδη) το ανώτερο είδος μουσικής που υπάρχει.

EurovisionΕπεξεργασία

 
Η απόλυτη Ελληνίκια νικήτρια της Eurovision, Έλενα Παπαρίζου.

Η κορυφαία διοργάνωση της ποπ (αλλά και pop) τουλάχιστον σε ευρωπαϊκό επίπεδο θεωρείται η Γιουροβίζιον, ένας θεσμός με σκοπό την παρωδία της ίδιας της ελληνικής και ξένης ποπ, αν και τελευταία η ξενομανία των λαών οδηγεί σε διεθνείς φόρμες. Το 2005 η Έλενα Παπαρίζου με την παράστασή της ξεπέρασε τις συμμετοχές των άλλων χωρών στην επίδειξη Κιτς παρωδώντας την ξένη pop μουσική. Ως αποτέλεσμα η Ελλάδα τιμωρήθηκε με την αγγαρεία να διοργανώσει η ίδια τον θεσμό την επομένη χρονιά. Ήταν η δεύτερη συμμετοχή της Έλενας στον θεσμό. Εντούτοις στην πρώτη της συμμετοχή, δεν κατάφερε να "νικήσει" καθώς μερικοί την θεώρησαν αυθεντική, παρόλα αυτά η ερμηνεία της ήταν αρκετή για να φτάσει στην 3η θέση και αυτοί αποτέλεσαν σχετική μειοψηφία.

Fame StoryΕπεξεργασία

Κορυφαίος ποπ θεσμός στην Ελλάδα θεωρείται το Fame Story το οποίο πέρα από παρωδία αποτελεί και πολύ καλή κωμωδία αλλά και ριάλιτι. Ως θεσμός είναι πολύ δημοφιλής και επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο για ένα τρίμηνο περίπου. Εκεί τραγουδάνε ποπ (αν και τελευταία παρωδούνται και άλλα είδη), 8 νέοι και 8 νέες καθώς πηγαίνουν να φαγωθούν από το Μινώταυρο. Κάθε εβδομάδα επιλέγονται δύο από τους πιο φάλτσους ή και πιο λίγο ευπαρουσίαστους του θεσμού για να θυσιαστούν στο τέρας αφού πρώτα πάρουν βαθμούς από τους 9 άρχοντες της Αθήνας οι οποίοι αποφασίζουν ποιοι νέοι ή νέες θα είναι το επόμενο κολατσό αφού πρώτα παραδοθούν στην εκκλησία του δήμου για κρίση αλλά και για δηλώσεις μέχρι την εκτέλεση της ποινής.

ΕκτελεστέςΕπεξεργασία

Κορυφαία τραγουδίστρια ποπ στην Ελλάδα θεωρείται η ταχυδακτυλουργός με ειδικότητα στις εμφανίσεις, εξαφανίσεις, εμφανίσεις και εξαφανίσεις, υαλίνων δοχείων καθώς και μελών αθλητικών ομάδων, Άννα Βίσση. Παρόλο που τεχνικά είναι Κύπρια, σε κάθε περίπτωση όμως είναι ελληνίκια και ανήκει βεβαίως στην οργάνωση ΚΔΩΑ όπως και οι περισσότερες ελληνίκιες ποπ τραγουδίστριες (ή τουλάχιστον όλες οι διάσημες). Μετά από εκτεταμένη συνωμοσία εξαναγκάσθη να συμμετέχει στην Γιουροβίζιον του 2006.

ΕπιτυχίεςΕπεξεργασία

Δείτε επίσηςΕπεξεργασία