Η Πρωσσία είναι ένα κράτος της οικουμένης, του οποίου το επίσημο όνομα είναι Αδιαπραγμάτευτη, Ανεξάρτητη, Κυριάρχη, Δημοκρατική Μοναρχία της Πρωσσίας.

Το κράτος έχει τις ρίζες ίδρυσής του στα προομηρικά χρόνια και συγκεκριμένα στην εποχή της περίφημης καθόδου των Δωριέων. Ορισμένοι λοιπόν από τους Δωριείς που δεν κατέβηκαν αποφάσισαν αρχικά να ανέβουν, λίγο αργότερα το μετάνιωσαν, και εφόσον πλακωνόντουσαν μεταξύ τους για το ποιος θα πάει που, άλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλήνη, άλλος στης Σύρας τα βουνά κι άλλος στα Βλαχοχώρια. Διεσπάρη έτσι η περίφημη φυλή των Πρώσσων στα πέρατα της οικουμένης και ίδρυσε το κράτος της Πρωσσίας.

Γεωγραφία και πληθυσμόςΕπεξεργασία

Τα σύνορα του κράτους τείνουν στο άπειρο και το όριό τους δεν μηδενίζεται καθώς η σειρά δε συγκλίνει. Κάτοικοι της χώρας είναι οι Πρώσσοι, μια εξέχουσα φυλή του ζωικού βασιλείου που ανήκει στο είδος Homo homus homi homum prussiensis.

Ο πληθυσμός του κράτους παρουσίαζει απροσδιοριστία της μορφής   η οποία δεν αίρεται με τα συνήθη μέσα, όπως ο κανόνας του l'Hopital.

Πρωτεύουσα του κράτους ήταν η Λιουμπλιάνα, όμως μετά την κατάληψή της από τους Σλοβένιους, μεταφέρθηκε ομόφωνα στο Velkopopovický της Βοημίας, αν και προηγήθηκαν έντονες διαφωνίες για το αν θα έπρεπε να μεταφερθεί στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, τα Γρεβενά, τις νήσους Φερόες ή τη νήσο Guam του συμπλέγματος των νήσων Mariana.

Επίσημη γλώσσα του κράτους είναι η ευρύτερη οικογένεια των Πρωσσικών γλωσσών στις οποίες ανήκουν τα Αρβανίτικα, τα Πρωσσοτσέχικα, τα Καζακστανικά, και όλες οι παραλλαγές των Ρωσομπλιέτικων (Πολωνοκροάτικα, Σερβοτσέχικα, Πρωσσοουζμπέκικα, Ουκρανοβουλγάρικα, Λευκοπρώσσικα)

ΟικονομίαΕπεξεργασία

Το νόμισμα της χώρας είναι η θρυλική Μαγιοπαταπία (ΜΓΠ) η οποία υποδιαιρείται σε 100 Μπιστόλες (ΜΠΛ) και οι οποίες με τη σειρά τους υποδιαιρούνται σε π/43 Μπερντέδες (ΜΠΔ) η κάθε μία.

Η ισοτιμία της ΜΓΠ με τα υπόλοιπα νομίσματα είναι δύσκολο να υπολογιστεί. Πόσο δύσκολο; Τόσο:
1 Ευρώ =   ΜΓΠ,

όπου n ότι noμίζεις, k ότι σου κάνει kέφι, L και α σταθερές, x o κλασσικός άγνωστος, και y ο κλασσικός μπάστακας που πάει παρέα με τον x.

Οι πρώσσικες ιστοσελίδες λήγουν πάντα σε .pr ή .mpistola και ο διεθνής αριθμός κλήσης είναι ο +696969 ή +969696 (όπως το προτιμάτε).

ΔιακυβέρνησηΕπεξεργασία

Σχετικά με το πολίτευμα της Πρωσσίας, όπως προαναφέρθηκε είναι Δημοκρατική Μοναρχία. Στο πολίτευμα αυτό όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό, ο οποίος οικειοθελώς τις παραχωρεί στον υπέρτατο μονάρχη. Η διαδικασία εκλογής μονάρχη είναι αρκετά περίπλοκη, εφαρμόζεται μόνο όποτε είναι αναγκαίο και χρησιμοποιεί το μαθηματικό τύπο της ισοτιμίας με το ευρώ που παρατέθηκε παραπάνω.

Ηγεμών και απόλυτος μονάρχης είναι Η Αυτού Ανεπανάληπτη Μεγαλειότης Τάκης ο θείος, ένεκα μπιστόλας Βασιλεύς και Αυτοκράτωρ πασών των Πρωσσιών.

Θρησκευτικός ηγέτης και Αρχιεπίσκοπος του κράτους δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον γνωστό Παπα-Τσάκαλο, ο οποίος ενεθρονίσθη το Σεπτέμβριο του 2001 μετά τον εξισλαμισμό του προηγούμενου αρχιεπισκόπου Μωϋσή, ο οποίος μετά το σουνέτι έλαβε το όνομα Οσάμα μπιν Λάντεν και ίδρυσε ένα φιλανθρωπικό σωματείο ονόματι Αλ-Κάιντα.

Για τους σοβαροφανείς, υπάρχει σχετικό άρθρο στη Βικιπαίδεια για Πρωσία.

Εθνικός ύμνος της Πρωσσίας είναι το άσμα Ft Ft Ft Freestailo duribari duridan το οποίο μπορείτε να εισακούσετε σε αυθεντική εκτέλεση από τον εθνικό στιχουργό της χώρας.

Διάσημοι ΠρώσοιΕπεξεργασία