Η ρακή και ρακί (γεννήθηκε στο Βρακοχώρι Ελιάδας, το 1989) είναι ποτό που και νεκρούς ανασταίνει. Είναι το μοναδικό ποτό που έχει ημερομηνία γεννήσεως. Την πίνουν κυρίως οι μικρές ηλικίες και λιγότερο οι ηλικιωμένοι. Συνηθίζεται ιδιαίτερα σε περιοχές όπου ζουν Ελ.

ΠεριγραφήΕπεξεργασία

Η ρακή έχει χρώμα μπλε -εκκρεμεί παραπομπή- και γι' αυτό βγήκε και το συγκρότημα "Μπλε". Μάλιστα, πρόσφατα ξέσπασε πόλεμος ανάμεσα σε μέλη του συγκροτήματος και τους Ρακιντζί, το γνωστό ελληνογαλλικό συγκρότημα, που χρησιμοποίησε το όνομα ρακί για να πλουτίσει. Αν χαλάσει όμως έχει γεύση ούρων και κιτρινίζει· τότε ονομάζεται βρακή.

ΠαραλλαγέςΕπεξεργασία

Με (μεζέ) ή χωρίς (σκέτη).

ΒικιράκιΕπεξεργασία

Ειδική ρακή για τους δήθεν ειδήμονες και τους τακτικούς συντάκτες στη Βικιπαίδεια. Ανακαλύφθηκε το 2005 από άγνωστο δήθεν ειδήμονα της ανεγκυκλοπαίδειας (φήμες λένε ότι είναι Ιεροεξεταστής και υπογράφει στα πράσινα, για να δείξει οικολογικές ευαισθησίες).
Ανάλογα με τον ειδήμονα που την πίνει, διακρίνεται σε: αχράκι (παραπέμπει στο "Αχ ρακή"), καλογεράκι, μπαζράκι (κατά το μπατζανάκι), δαδαράκι (και δαδράκι, από το δράκος), σαλονιαράκι, σικεϊράκι (παραπέμπει στο "σικέ ρακή", δηλ, ρακή που δεν έχει σπιρτάδα), φοκαλοράκι-ποηντοράκι (διπλή ονομασία), λημουράκι12 (κατά το Ούζο12) και τονυράκι (προέρχεται από το το νεράκι<χωριάτικο: το νιράκι). Υπάρχουν επίσης οι γενικοί όροι: δηθενειδημοναράκι (είναι ειδήποτο) , συσαράκι και αντμιναράκι (στα αγγλικά: admin-raki).
Λέγεται μάλιστα ότι κάποιοι δήθεν ειδήμονες που δεν βρίσκονται πια σε αυτό το κακέκτυπο της Φρικηπαίδειας, τη Βικιπαίδεια, είναι άτομα που έχουν πιει ρακί σε τόσο μεγάλο βαθμό, ώστε ξέχασαν τη Βικιπαίδεια και σταμάτησαν να συνεισφέρουν, όπως το Ανκοράκι, ρακή από την οποία την "πατάνε" και οι άνκορμεν των καναλιών. Υπάρχει το ντουράκι , που προέρχεται από το τυρί αλλά και το πολύ επικίνδυνο Λεοναράκι, ρακί που έπινε και ο Λεονάρντο ντι Σκρόφα, γνωστός ηθοποιός.
Ακόμα μια επικίνδυνη βικιρακή (ή βικιράκι) είναι η μπαρναστράκι,που προσβάλλει τα οπτικά κύτταρα των ειδημόνων και των λοιπών συντακτών, ώστε δίνουν συνέχεια αστέρια ακόμα και στον εαυτό τους αλλά και στην Κακαμούκαινα.
Επίσης, πολύ επικίνδυνη όσο και σπάνια είναι η Βικιράκι Ντελίτια (Wikiraki deletia), το κύριο σύμπτωμα της οποίας είναι ότι ο δήθεν ειδήμων που την πιει θολώνει και κάνει διαγραφές άρθρων αντί να κάνει ξεκιτρίνισμα των σελίδων γιατί δεν μπορεί να ξεχωρίσει τα πρότυπα αλλά και η Fractia, που ο ειδήμων κάνει συνεχώς φραγές αντί για καλωσορίσματα ή το καλωσόρισμα στο νέο χρήστη λέει:
"Μαλάκα, Καλωσόρισες στη Βικιπαίδεια. Αν δεν ξέρεις κάτι, δε σε βοηθάω και να πας να απαυτωθείς! Αν θες να στείλεις μήνυμα, να μη στείλεις γιατί θα σου κόψω τον κώλο. Βάλε φωτογραφίες και κείμενο χωρίς άδεια, χέστηκε η φοράδα στο αλώνι. Καλή συνέχεια!" αντί για το γνωστό καλωσόρισμα.

Λιγότερα γνωστά ρακίΕπεξεργασία

  • κοκοράκι: Ρακί που χρησιμοποιήθηκε και σε κόκκινα γλειφιτζούρια αλλά και σε ταινίες του Τέλη Σαραβάλα.
  • κολαράκι: Πρόκειται για αφέψημα που περιέχει ρακή με κόκα κόλα.
  • παπαράκι: Ρακή που πίνουν οι διάκονοι και οι ιερείς.
  • ρακιγκέι: Ειδική ρακή για τους ΛΟΑΤ. Έχει χρώμα ροζ και ραβδώσεις και το μυαλό τους πηγαίνει σε διάφορα κόλπα.
  • τρολοράκι: Ρακή την οποία άμα πιεις γίνεσαι τρολ.
  • τσικουντία: Σύνθετο από το τσικ και την πορδή (το δεύτερο συνθετικό άλλαξε λόγω ηχηρότατου ξεφυσήματος, Βλ. Λεξικόν Μπάμπη Νιώτη).
  • τσίπορνο: Ρακή για τις γυναίκες που κάνουν το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου.
  • φανταράκι: Ρακή που πίνουν οι φαντάροι fanta+raki=fantaraki

Στο εξωτερικόΕπεξεργασία

Οι παρενέργειες της ρακής έχουν φτάσει και στο εξωτερικό. Έτσι υπάρχει η wikiraki και οι communoraki, ποτό με το οποίο φτιάχνονται οι συνεισφέροντες στη αγγλική Βικιπαίδεια και στα Κόμονς αντίστοιχα. Η τελευταία μάλιστα επειδή περιέχει το "muno" σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος να αλλάξει το Ελ που την πίνει και να γίνει τρολ.