Ο Ροναλντίνιο "βάζει τα γυαλιά" στον αντίπαλό του

Ο Ροναλδίνιος ο Μέγας, γνωστός και ως Ροναλντίνιο ή ως Gaucho, είναι ο κορυφαίος σκακιστής των ημερών μας. Οι γνώσεις του στο σκάκι ξεπερνούν αυτές κάθε σκακιστή στον κόσμο, ενώ η δυνατότητά του να μετακινεί ένα οποιοδήποτε πιόνι σε 1/40 του δευτερολέπτου είναι το σήμα κατατεθέν του. Με αυτήν την ταχύτητα στις κινήσεις του αφήνει τους αντιπάλους του, που είναι σίγουροι ότι θα τον νικήσουν, σύξυλους. Έχει κερδίσει εβδομήντα ευρωπαϊκά κύπελλα, εξήντα αμερικάνικα μετάλλια και εκατόν είκοσι παγκόσμιες διακρίσεις. Είναι αρραβωνιασμένος, παντρεμένος και χωρισμένος ταυτόχρονα με την πρωταθλήτρια στο ποδόσφαιρο Αλμίρα Σκριπτσένκο (αυτά μόνο οι διασημότητες τα καταφέρνουν...).

Bwikilogo.gif
Για τους σοβαροφανείς, υπάρχει σχετικό άρθρο στη Βικιπαίδεια για τον Ροναλδίνιο.

Πώς τα καταφέρνει;Επεξεργασία

 
Το σύστημα 4-4-2 του Ροναλντίνιο, που τον βγάζει πάντα μαυροπρόσωπο

Μα, φυσικά, με την αλάθν... αλθάν... ανάλθ... (φτου!) αλάνθαστη τεχνική του στην τοποθέτηση των πιονιών, γνωστή και ως σύστημα 4-4-2. Η στρατηγική αυτή πετυχαίνει πάντα στην επίθεση, αλλά και στην άμυνα (αφού, ως γνωστόν, η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση). Τα πιόνια του Μεγάλου Ρ είναι τοποθετημένα έτσι ώστε να "φάνε" τα αντίπαλα πιονάκια, όποια κίνηση κι αν κάνει ο άλλος παίκτης.

Στατιστικά:Επεξεργασία

Νίκες: 4.008.015.016.023.042 Ήττες: 1

Η μοναδική φορά που έχασε ο Ροναλντίνιο ήταν όταν ο επίτιμος ήρθε να παρακολουθήσει ένα τουρνουά στη Λισαβόνα μαζί με τη Μαρίκα του. Κι ενώ ο Ρ. ήταν έτοιμος να κάνει την πρώτη του κίνηση, ένας κεραυνός κατέστρεψε το στάδιο και τα συντρίμμια έπεσαν πάνω στα πιόνια του και τα έκαναν χαλίκια. Ο αντίπαλος, Αλέφαντος, πρόλαβε να αρπάξει κάποια από τα πιόνια του στην αγκαλιά του λίγο πριν γίνει η καταστροφή, και έτσι, αφού κατάφερε να τα περισώσει, ανακυρήχθηκε νικητής. Ο Ροναλντίνιο τον κουτούλησε στο στήθος αλά Ζιντάν κι έφυγε νευριασμένος.

“Ωραίος αγώνας, Μαρίκα μου!”

- Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης για τον αγώνα (λίγο πριν πέσει ο κεραυνός)


ΕνδιαφέρονταΕπεξεργασία

Ο Ρονάλδιος ο Γκαούτσιος λατρεύει το σκάκι, το ξύλινο σκάκι, το γυάλινο σκάκι, το πορσελάνινο σκάκι, το αέρινο σκάκι, το Dragon Ball Z σκάκι, το Pokémon σκάκι και το Beyblade vs. Medabots featuring Digimon All Stars Rumble σκάκι, έχει στο δωμάτιό του μια αφίσα της Γκρέτα Σκάκι (να πώς χώρισε με τη Σκριπτσένκο) και πάσχει από σύνδρομο εκρηγνυόμενης κεφαλής.

Διάσημα λόγιαΕπεξεργασία

“Κάτσε να βάλω τον "βασιλιά" μου στον "πύργο" σου...”

- Ο Ροναλντίνιο "παίζει σκάκι" με τη Σκριπτσένκο

“Δεν βάζεις καλύτερα τον "πύργο" σου στο "βασίλειό" μου;”

- Η Σκριπτσένκο κάνει "ρουά ματ"