Όλη η αλήθεια για το ποιά είναι η Ρόζα στην οποία αναφέρεται το γνωστό τραγούδι του Δημήτρη Μητροπάνου είναι σε αυτό το έγκυρο και επιστημονικά τεκμηριωμένο άρθρο.

Όλη η αλήθειαΕπεξεργασία

Είναι ατυχές το γεγονός να διαδίδονται από site που σατιρίζουν την Φρικηπαιδεία ανακρίβειες όπως αυτή: Rosa Luxemburg. Η πραγματικότητα λοιπόν είναι ότι το τραγούδι γράφτηκε για την γνωστή διδάσκουσα του Μαθηματικού Αθήνας που έχει το ίδιο μικρό όνομα (Ρόζα Κ.). Σκοπός η προσπάθεια για εξιλέωση των φοιτητών του τμήματος οι οποίοι αδυνατούν να καταλάβουν τί λενε τα computers και η μιγαδική. Η μιγαδική αντικαταστάθηκε με "οι αριθμοί" για ξεκάρφωμα.. Την πληροφορία επιβεβαιώνει ένας γνωστός ενός τύπου σε ένα φόρουμ, μια γνωστή μάρκα μπύρας που γράφει κι αυτή στο ίδιο φόρουμ (η οποία θα ρωτήσει και τον συνθέτη για επιβεβαίωση) και Εγώ.

ΕπιρροέςΕπεξεργασία

Οι επιρροές αυτής της καινοτόμου ιδέας του συνθέτη δεν άφησαν ανεπηρέαστη την παγκόσμια μουσική κοινότητα. Ο Santana είχε γράψει το afroksilanthi και μιλούσε για χημικές ενώσεις. Ένας έλληνας φοιτητής στο Παρίσι είχε γειτόνισσα μια χημικό την Αφροξυλάνθη για την οποία είχε γραφτεί το τραγούδι όπως κατέληξε μετά από έρευνες το νεοσύστατο ιδιωτικό Κολλέγιο Πυρηνικής Ζαμπονοκοπτικής και Kernel Programming.

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία