Apolithoma.jpeg Το άρθρο αυτό γράφτηκε στην εποχή των δεινοσαύρων

Παρακαλούμε, βοηθήστε στην ανανέωση του, μην ξεχνώντας να είστε αστείοι κι όχι απλά ηλίθιοι.


“Αυτό δεν είναι κόμμα, είναι τελεία...”

~ Ο Όσκαρ Ουάιλντ για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α

“Είμαι αριστερός, αλλά όχι ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Θέλω τα λόγια να ταυτίζονται με τις πράξεις μου.”

- Κάποιος που προφανώς δε γνωρίζει τη λειτουργία των κομμάτων για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α
Διαφημιστικό σποτάκι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (συρίζω στον παρατατικό),μτφ Τσιπριακά:From the roots, γνωστό και ως ΣΥστημα ΡΙΖικής Αποτρίχωσης, αποτελεί συριστική προφορά του ΠΑΣΟΚ, και ιδρύθηκε στην Γαρίτσα της Κέρκυρας από τον Sir Richard τον Λεοντόβλαχο. Βγήκε 1ο κόμμα σε κάποιες παλιότερες εκλογές της Ελλάδας, ενώ αξιωματική αντιπολίτευση του κόμματος, αποτελούσε παλιότερα η κυβερνώσα ΝΔ (παράδοξος τρόπος διατύπωσης λόγω χρηματισμού). Πρόεδρος και αρχηγός είναι ο Αλ6ς Τσίπρας, χαρισματικός και όμορφος πρώην νέος (με συμβόλαιο νεότητας με ψηφιακό καθρέφτη PhotoShop), γνωστός για την ευφράδεια λόγου που έχει στα greeklish. O Αλέξης ήταν αυτός που ένωσε το ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα χωρίς τελείες το 2013, ενώ μέχρι τότε ήταν ένα μπουκέτο από πορδές κόμματα που πεταγόταν ο κάθε ένας πα****ς πρόεδρος μικροκόμματος και έλεγε την πα****ά του. Όλα αυτά ΤΕΛΟΣ. Σήμερα ο Αλέξης έχει ΣΤΑΘΕΡΕΣ απόψεις (παγιωμένες σύρριζα) προς το τίποτα και μπορεί μόνος του πλέον να λέει κάθε μέρα και διαφορετική παπαριά!

Ιδρυτής του πρώην Σύριζα ήταν ο μεγαλοφεουδάρχης/εμίρης της Εκάλης και λοιπών περιχώρων, (Σαλάμ) Αλέκουμ Αλ Αμπάν.

Σύμβολο/Χρώμα: Η αληθινή ιστορίαΕπεξεργασία

 
Το ιδρυτικό σύμβολο του Σύριζα.
 
Το μεσόκοπο σύμβολο του Σύριζα.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, το σύμβολο Σύριζα, ως απόγονος του Πασόκ, αρχικά δεν είχε και πολλές διαφορές από του πρωτοτύπου του. Το Πασόκ όμως, αργότερα τους έκανε μήνυση κι έπρεπε να βρουν κάτι άλλο. Έτσι, χωρίς να χάσουν καθόλου χρόνο, πήραν δυο σεντόνια από άστεγους (χωρίς να τα αντικαταστήσουν φυσικά) στα χρώματα του ΠΑΣΟΚ και του πρώτου τους συμβόλου κι έβαλαν από πίσω άλλο ένα σε χρώμα βαθύ ματζέντα, ώστε να φαίνεται πιο κουλ (άμα δεν ξέρετε ποιο χρώμα είναι αυτό, δείτε κάποια πρόσφατη ομιλία του αρχηγού και θα καταλάβετε από ΟΛΟ το μπακράουντ). Τέλος, ένα αστεράκι αποτελούσε απαραίτητο συμπλήρωμα για το σύμβολο, ώστε να υποδηλωθούν οι αγγελικές του προθέσεις.

Περιγραφή παλιού συμβόλου/χρώματοςΕπεξεργασία

Σύμβολο του κόμματος είναι μια σημαία σε χρώματα ματζέντα, πράσινο και βαθύ μοβ με ένα αστεράκι ξεκάρφωτο από πίσω. Μερικοί υποστηρίζουν ότι το αστεράκι υποδηλώνει σατανισμό επειδή αν το γυρίσεις ανάποδα είναι όπως η πεντάλφα! Από τότε που ανέλαβε ο Αλέξης το ενιαίο πλέον κόμμα, το χρώμα που συμβολίζει το Σύριζα σε εικονίτσες δημοσκοπήσεων κ.τ.λ. είναι το βαθύ ματζέντα.

Το Σατανότυπο (υπομονή, κι αυτό θ' αλλάξει)Επεξεργασία

ΑΡΙΖΑ Πολυλεκτική ΣατανίαΕπεξεργασία

Διαφορές από τον "συνωστισμό"Επεξεργασία

 
Τώρα ο καθένας μπορεί να λάβει μέρος στη βουλή!

Είναι πλέον πασίγνωστο, πως αν ο "συνωστισμός" είναι "εκεί που μαζεύεται και στριμώχνεται πάρα πολύς κόσμος", "συνασπισμός" είναι ακριβώς το αντίθετο (βλ. σχόλιο Μπάμπη Νιώτη για τις "λέξεις που ακούγονται όμοιες αλλά δεν έχουν καμία σχέση).

Γι' αυτό, όπως καταλάβατε, πολλοί βουλευτές του κόμματος βαριούνται να πάνε στη βουλή κι έτσι ο Σύριζα εκδίδει κάρτες μέλους, τις οποίες ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει για να λάβει μέρος στη βουλή (πωλούνται 1 ευρώ στη λαϊκή, στον πάγκο του μαύρου δίπλα απ' τις ντομάτες). Αν πάλι λείπουν άτομα, καλούν συνήθως αλεξι-πτωτιστές που έπεσαν τυχαία εκεί.

ΟπαδώνυμαΕπεξεργασία

 • αρσενικό: ο συριζόχαυλος
 • θηλυκό: η συριζόχαυλη
 • ουδέτερο: το συριζόχαυλο

αλλώνυμαΕπεξεργασία

συρίττων, συρίσσων, συριστής, τσυρίζων, σύρριζος, Sir Ριζαίος κα

τριλεκτικό ιστοριώνυμοΕπεξεργασία

 • απαθοσυνωστικός [απαθής για τον συνωστισμό] αντισμυρναίος ολοκαύτης (βάσει της ιστορικού κυρίας Ρε Πούστη)

ΕπιρρήματαΕπεξεργασία

 • συριζαϊστί
 • συριζοειδώς
 • συριζοτρόπως, συριζότροπα
 • συριζαϊκώς, συριζαϊκά
 • συριστικά, συρειδώς, στα σφυριχτά και στο καπάκι ξύρισμα

ΡήματαΕπεξεργασία

 • συρίττω, συρίζω, συρίσσω, τσιρίζω, ξυρίζω, τσιτσιρίζω: υποστηρίζω → τα capital controls, τους gay, αυτούς (άθεους) που θεωρούν μη προσυμπαντική και αυταπόδεικτη την προσωποσύνη και τον δήθεν αυτονόητα υπαρκτό στο προκοσμικό τίποτα πρώτο φορέα της, την φασιστική κονσερβοποίηση των μεταναστών σε στενούς χώρους (σε αντίθεση με την ΝΔ που επιτάσσει σπίτια δαρμένων νεοδημοκρατών) και ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ και ΣΥΡΙΑ

Διάφορες ονομασίεςΕπεξεργασία

 
Διαφημιστικό σποτάκι του Σύριζα με το λογότυπο ΦΑΛΙ.ΡΙΖ.Α.
 
Ο ακατανόμαστος γυρίζει την πλάτη του στους Έλληνες.

Στις αρχαίες προφητείες των Βριλ, το κόμμα αναφέρεται ως ΓΥ.ΡΙΖ.Α., αφού είναι γνωστό τοις πάσι, πως ο ακατανόμαστος θα γυρίσει την πλάτη του στους Έλληνες. Ανεπίσημα πολλές φορές το κόμμα αυτό αναφέρεται και ως ΤΣΙ.ΡΙΖ.Α., ενώ από τον Σύλλογο Κουρέων (δεν ανήκει εδώ ο Κουρής, προσοχή!) αποκαλείται ΞΥ.ΡΙΖ.Α. Οι λόγιοι των Ελ το αποκαλούν συχνά ΨΕΙ.ΡΙΖ.Α., εν ταις παραλίαις αναφέρεται ως ΣΦΥ.ΡΙΖ.Α., ενώ οι φανατικοί αριστεροί το αποκαλούν ΣΤΗ.ΡΙΖ.Α., από τη στήριξη και την αλληλεγγύη που δείχνει ο Αλέξης στους Έλληνες πολίτες. Οι βρομύλοι οπαδοί του είναι γνωστό πως το αποκαλούν ΜΥ.ΡΙΖ.Α. Τελευταία, αναφέρεται (περισσότερο από τους δανειστές) και ως ΦΑΛΙ.ΡΙΖ.Α.

Νέα ονομασίαΕπεξεργασία

«Τσιτσίριζα - Πολυλεκτική Συμμαχία» γνωστή και ως Αντιμονολεξία

Σημείωση: ο βασιλιάς με τα χιλιάδες ονόματα έχασε το ένα και μοναδικό κεφάλι του (ήταν άφαλλος)

Ο ύμνος του ΣΥΡΙΖΑΕπεξεργασία

Πολλοί μπορεί να λένε ότι δεν υπάρχει, αλλά η Φρικηπαίδεια, αποκαλυπτική όπως πάντα, έκανε σκληρή έρευνα και τον βρήκε! Μπορεί να χρειάστηκε να ασκήσουμε 17ωρη διαπραγμάτευση, αλλά χαλάλι της. Αυτό που θέλαμε το πήραμε, είπε ένας εκ των τριών ειδικών απεσταλμένων μας.

Υπέρτατος ΗγέτηςΕπεξεργασία

 • Googletype: Siritio Butsanam

Αμφιερμήνευτο ζήτημαΕπεξεργασία

Ο ΣΥΓΥΡΙΖΑ αποτελεί προσωποπαγές κόμμα κατά της κοσμολογικής προσωποκρατίας.

Η αντιπροσωποκρατία έχει δύο ερμηνεύματα:

 1. η επικράτηση της συνδικαλιστικής αντιπροσωπείας
 2. η αντίθεση στην προσωποκρατία

Στην πράξη το ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει την καπιταλιστική τυραννία.

Κατά την αφασία δεν διατυπώνονται αντιφάσεις, απλώς πατώνει η οικονομία.

ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας Τσιπριακά ΣΥΡΙΖΑ:The Game