Μυθολογία

Η παραδοξολογία αυτού του μύθου, υποστηρίζεται από έγκυρες πηγές ότι σχετίζεται με την πόλη Θεσαλλονίκη, βλ. σχετικό γλήμμα.

Περιοχή της άνω αριστερής Χαλκιδικής (όπως κοιτάμε από κάτω) η οποία βρέχεται από τόνους αλκοόλ.

Περιφερειακά υψώματα μουστάρδας, τηγανητής πιπεριάς (καυτερής, μη καυτερής, πράσινης, κόκκινης και μπλέ) δίπλα σε τάφρο από κρέμα μπουγάτσας, την προστατεύουν από τους ημιβάρβαρους λαούς του Βορρά, αλλά από τους εξ ολοκλήρου βάρβαρους του Νότου, ουδείς.

Την ονομασία της πήρε από το σάλος και αλώνι, δηλαδή ένα αλώνι όπου γινόταν χαμός.

Κατ' άλλους η ονομασία δόθηκε εις μνήμη του μονάκριβου παιδιού της Σαλ Μόνικα, το Σαλόνι και την κατάληξη από το μητρικό του όνομα. Το τέκνο αυτό εχάθη σε μια παρατεταμένη βόλτα κατά μήκος του Θερμαϊκού και λέγεται ότι οι αναθυμιάσεις το οδήγησαν σε τέτοια απελπισία, όπου μετανάστευσε στην Αμερική. Έκτοτε, τα ίχνη του αγνοούνται.

H Σαλ Μόνικα, μητέρα του Σαλονιού (όπως επίσης του Σκοινιού και του Παλουκιού) συνέλαβε το απωλεσθέν τέκνο εν μία και μοναδική νυκτί αφιερωμένη στο πάθος της για τον Bριλ Glifton. Ο εν λόγω πατήρ άκαρδος καθώς οι πάντες ιστορούν, ουδέποτε αναγνώρισε το τέκνο αυτό και εξαφανίστηκε στις σπηλιές στου Αυνανιστάν (βλ. γλήμμα) έτσι και η Σαλ Μόνικα δημιούργησε για την ανεύρεσή του το μεταλλαγμένο τέρας ίντερνετς στην Αμερική.

Ανεπιβεβαίωτες φήμες διαδίδουν ότι η κυρία αυτή επιδίδεται σε ακατάσχετη παραχάραξη κάθε πηγής γνώσης του ανθρώπινου γένους χρησιμοποιώντας αντισυμβατικά τα νέα μέσα τεχνολογίας με μοναδικό σκοπό την ανώδυνη ίαση από το διαρκές χανγκ όβερ.


Αξιοθέατο της Σαλόνικα είναι ο Γεντί Κουλές ένα κτίσμα που κατά την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου έκλειναν όλες τις εγκεφαλικά κουλές προσωπικότητες της πόλης, στην πορεία όμως ο Θεσμός ατόνησε κι έτσι τύποι σαν τον Πσωμιάδη κυκλοφορούν ελεύθερα.


Σκουπίζει το μέτωπο του Θερμαϊκού όταν κάνει ζέστη (και μόνο).