Σλοβακία (ή αλλιώς Σοβλακία), χώρα γνωστή από τις θρυλικές κινηματογραφικές ταινίες επικού περιεχομένου και επιπέδου ποιότητας ΑΑ όπως το Ευρωταξίδι (eurotrip) και Το Κατάλημα (Hostel) . Η χώρα προεβλήθη μέσω των επικών αυτών ταινιών όπως και άλλες χώρες στο παρελθόν, αντιστοίχως από το παγκοσμίας φήμης τουριστικό τμήμα ταινιών του Hollywood.

Γεωγραφικά η Σλοβακία βρίσκεται εν το μέσω της Τσεχίας, Αυστρίας και Ουγγαρίας στην γεωγραφική εκείνη περιοχή όπου κατά τους παρελθόντες χρόνους υπήρξε η αυτοκρατορία της Αυστροουγγαρίας, συνένωση της τότε Αυστρίας και Αγγουρίας . Το περίφημο κτίσμα hostel βρίσκεται εν τω μέσω δύο λιμνών και πέριξ των ζωνών τις οποίες και περιδιαγράφουν στα κάθετα τμήματα τους οι λίμνες αυτές στους πρόποδες του όρους Τάτρα . Το κτίσμα hostel, έχει γίνει πλέον κτήμα όλων των σινεφίλ μα και σινεσίκ του είδους ανα τον κόσμο. Η δε οδός που γυρίστηκαν τα γυρίσματα της ταινίας eurotrip μετονομάστηκε πρόσφατα σε οδό Ευρωπορείας από οδό Καρόλου Μάρξ .

Η χώρα είναι γνωστή επίσης για την συνεχή προσφορά της σε γνωστή ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα της Ελλάδος (βλέπε Ξάνθη) καθότι μακροχρόνιος σπόνσορας της υπό την επωνυμία Skόντα (βλέπε Σκόντα Ξάνθη) .