Τζίμι Τζίμπο Μπίμπο Γουέιλς

Ο Ηγεμών Τζίμι (Τζίμπο) "The Bimbo" Γουέιλς I', πρόεδρος του Επιχειρηματικού Κολοσσού Wikimedia Foundation, ισόβιος ύπατος, Führer, Οδηγητής, Τιμονιέρης και Πατερούλης της Γαληνότατης Οχλοκρατίας της Βικιπαίδειας, ο επονομαζόμενος επίσης και "Ναπολέων του Διαδικτύου", πιθανότατα λόγω του ύψους του, είναι ο εμπνευστής και οραματιστής της επαναστατικής ιδέας για μια ελεύθερη, προσιτή σε όλους διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια, η οποία θα προωθεί τη γνώση, τους καβγάδες και τον βικιχολισμό παγκοσμίως.

Ο Μελλοντικός Ηγεμών των πάντων, Τζίμι "Τζίμπο" Μπίμπο Γουέιλς, αδερφός του τραγουδιστή Αλκαίου

Όλα τα παραπάνω, φυσικά, δεν είναι παρά μια εύσχημη πρόφαση, καθώς το μέγιστο αυτό λαμόγιο έχει από καιρό συλλάβει και βάλει στα σκαριά την σατανικότερη πλεκτάνη όλων των εποχών (διαβάστε γρήγορα παρακάτω!!)

Ένα ανοσιούργημα γεννιέταιΕπεξεργασία

Όλα ξεκίνησαν το 2001, όταν ο Τζίμπο, μαζί με τον συνεργό του Larry Sanger, έψαχναν τρόπους να επιταχύνουν την ανάπτυξη της Nudepedia (μιας εγκυκλοπαιδικής συγκέντρωσης πορνογραφικού υλικού, η οποία και χάρισε στον Τζίμπο το ψευδώνυμο "Μπίμπο"). Κάποιο λαμόγιο τους συνέστησε να φτιάξουν ένα wiki, όπου τα κορόιδα θα γράφουν τζάμπα για λογαριασμό σας. Μετά, μπορείτε να βουτήξετε τον κόπο τους και να γίνετε πλούσιοι, διάσημοι και ισχυροί... ενώ αυτοί θα μείνουν με το πουλί στο χέρι.

Ο Τζίμπο ενθουσιάστηκε και έβαλε αμέσως σε εφαρμογή το εγχείρημα με το όνομα Wikipedia. Ο κώδικας του wiki σχεδιάστηκε με άκρα επιμέλεια, με σκοπό να παγιδέψει στα πλοκάμια του εκατομμύρια αθώες ψυχές. Στα τρίσβαθά του, υποψιασμένοι συνωμοσιολόγοι, όπως ο IonnKorr της DeadPedia, εντόπισαν και διάβασαν την εξής αποτρόπαιη επωδό:

One web to rule them all, one web to find them, one web to bring them all and in the darkness bind them.

Το Κτήνος μεγαλώνειΕπεξεργασία

 
Ο Τζίμπο γιορτάζοντας την πρωθυπουργική του νίκη.
 
Εργάτες στις ηλεκτρονικές φυτείες του Γουέιλς επί το έργον!

Πολύ σύντομα, το καταχθόνιο σχέδιο του Τζίμπο απέδωσε καρπούς: παρασυρμένοι από την σκοτεινή κι εθιστική επιρροή της Βικιπαίδειας, εκατομμύρια ανώνυμοι wikiers παράτησαν τα σπίτια, τις δουλειές και τις οικογένειές τους και βάλθηκαν ολημερίς και οληνυχτίς να γράφουν, να ξαναγράφουν και να διορθώνουν τα άρθρα στις απέραντες ηλεκτρονικές "φυτείες" του Ηγεμόνα Τζίμπο Γουέιλς και των σκλαβέμπορων υποτελών του, των διαχειριστών.

Απομυζώντας την ψυχική και νοητική ενέργεια των δυστυχισμένων αυτών βικιχολικών, που ανίκανοι να απεξαρτηθούν έχουν ρέψει πάνω στα πληκτρολόγιά τους, ο αδίστακτος Τζίμπο συγκεντρώνει την Παγκόσμια Γνώση, Κουλτούρα και τον παγκόσμιο πολιτισμό γενικότερα στα άπληστα χέρια του. Κι αυτή είναι μόνο η αρχή...

Το 2003, όταν πια η Βικιπαίδεια έχει μεγαλώσει τρομακτικά και απειλεί ήδη να κατακυριεύσει την υφήλιο, ο Ηγεμόνας ιδρύει το Wikimedia Foundation, μια "μη κερδοσκοπική" εταιρεία, με απώτερους σκοπούς να επιβλέπει την ανάπτυξη της Βικιπαίδειας, να ιδρύσει αλλόγλωσσα "παραρτήματα", αλλά, κυρίως, να "αρμέξει" ακόμη περισσότερο τους χρήστες της τερατώδους εγκυκλοπαίδειας!

Σε μια διπλωματική μανούβρα, η παμπόνηρη αλεπού ο Τζίμπο επέτρεψε στα παραρτήματα της Wiki να παίρνουν τοπικόγλωσσα ονόματα, ώστε να μην δίνουν στόχο και να παραπλανούν ευκολότερα τους συμμετέχοντες, οι οποίοι βέβαια νομίζουν ότι γράφουν άρθρα για το καλό της τοπικής κοινότητας. Γελιούνται, όμως! Οι τοπικές Βικιπαίδειες δεν είναι παρά αποικιοκρατικά παραρτήματα του γαργαντουϊκού Ιστοτόπου wikipedia.org, οι δε τοπικοί διαχειριστές δεν είναι άλλο παρά τυφλοί εκτελεστές του θελήματος της Wikimedia - οι δε "stewards" που βρίσκονται υψηλά στις τάξεις των διαχειριστών έχουν λάβει όλοι ανεξαιρέτως το χάραγμα στο μέτωπο!

Αίφνης, το ίδρυμα Wikimedia σκάει το παραμύθι: ζητούμε την οικονομική σας συνεισφορά, για την προώθηση της ελεύθερης γνώσης, της ελεύθερης εγκυκλοπαίδειας, από όλους για όλους! Εκατομμύρια εθισμένα και πορωμένα κορόιδα ξηλώνονται· κι ο Τζίμπο χέζεται στο τάληρο!

(πώς είπατε; αυτά τα χρήματα προορίζονται για την αναβάθμιση των servers και τα "έξοδα συντήρησης" της Wikipedia; ΑΧΑΧΑΧΑ!! Καλό! Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;)

Μελλοντικά σχέδιαΕπεξεργασία

 
Το πραγματικό πρόσωπο του Jimbo!

Οι βλέψεις του Ηγεμόνα, όμως, προχωρούν πολύ πιο πέρα από την απλή κυριαρχία του στο διαδίκτυο. Ο μέγας IonnKorr, αφού εξέτασε εμβριθώς το κατακάθι του καφέ που ήπιε ο Τζίμπο και εφαρμόζοντας ανώτερα μαθηματικά της καφεμαντικής ανάλυσης, προειδοποιεί:


"Σήμερα η Wikipedia, μετά το Google και το Yahoo, είναι ο τρίτος περισσότερο επισκέψιμος ιστότοπος στο Διαδίκτυο. Σήμερα ο Jimmy Wales, μετά το «στημένο λάθος» κατά του συνεργάτη του Bush, έχει αποκτήσει την απαιτούμενη υποστήριξη των Αμερικανών δημοκρατικών και την παγκόσμια δημοτικότητα του αντίπαλου των συντηρητικών. Μην αμφιβάλλεις λοιπόν για το αύριο. Στις επόμενες εκλογές οι άνθρωποι του Jimmy Wales, μαζί με εκείνους του Google και του Yahoo, θα είναι στο Αμερικανικό Κογκρέσο και στις μεθεπόμενες ο Jimbo, ενδεχομένως, θέσει υποψηφιότητα και για πρόεδρος!"


Κατά τους ακριβέστερους αστρολογικούς υπολογισμούς, η άνοδος του Jimbo στον προεδρικό θώκο θα συμπέσει με την έναρξη της Εποχής του Υδροχόου, ενώ προφητείες του Νοστράδαμου ταυτίζουν τον Τζίμπο με τον Τρίτο Αντίχριστο.


Ευθύς μόλις αναλάβει το αξίωμα, ο Τζίμπο θα καταθέσει τροπολογία σύμφωνα με την οποία θα καθίσταται υποχρεωτική η διδασκαλία της Wikipedia στα σχολεία, ενώ κάθε άλλη εγκυκλοπαίδεια, έντυπη ή ηλεκτρονική - και κυρίως η Φρικηπαίδεια, η αιχμή του δόρατος της αντίστασης - θα ριχτεί στο πυρ το εξώτερον ως "αντιδραστική" ή, στην καλύτερη περίπτωση, θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά ως χαρτί υγείας πολυτελείας. Κάθε μαθητής, από 7 χρονών και πάνω, θα υποχρεούται να συνεισφέρει στην Wikipedia τουλάχιστον 1 άρθρο την ημέρα (ιδέα που έχουν ήδη προωθήσει από τώρα πράκτορές του σε παραρτήματα του εγχειρήματος). Σε αντίθετη περίπτωση, θα αποβάλλεται.

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.