“...Εγώ σε αυτή την υπόθεση είμαι τουρίστας. Ξένος, δηλαδή”

- Ο Θανάσης Βέγγος για τους τουρίστες

Τουρίστας καλείται ο παραθεριστής, ο αργόσχολος εκείνος τύπος όπου επιθυμεί να χασομερά όχι στο σπίτι του, αλλά σε ξένους τόπους και πατρίδες. Το επιδημικό φαινόμενο αυτό καλείται Τουρισμός και οι σοφές χώρες του κόσμου έχουν ιδρύσει Φορείς που προσπαθούν να το καταπολεμήσουν. Στη Χώρα μας λειτουργεί και Υπουργείο Τουρισμού αλλά η χρήση του είναι για να στεγάζει τους τυχερούς Τουρίστες πολιτικούς. Ο τουρίστας ξεχωρίζει από τους ιθαγενείς σε ένα τόπο καθώς εμφανίζεται να είναι αγχωμένος, ιδρωμένος και λαχανιασμένος σέρνοντας τη βαλίτσα του στα αεροδρόμια και τα λιμάνια ή χαμογελά ηλίθια όταν τον τραβάνε φωτογραφία μπροστά στο 2500 χρόνια γιαπί του Παρθενώνα. Ακολούθως θα του κλέψουν τη κάμερα και το πορτοφόλι Ρουμάνοι επαγγελματίες στο Μοναστηράκι ή στη Πλάκα.

Για να έχει τη δυνατότητα να κάνει κάποιος τουρισμό θα πρέπει να έχει εξασφαλίσει το αηδιαστικό για την παραγωγικότητα της γαλέρας προαπαιτούμενο της άδειας από την εργασία του και να έχει φυλάξει χρήματα όλον τον υπόλοιπο χρόνο. Και συνταξιούχοι μπορούν να είναι τουρίστες αλλά με τα σύγχρονα οικονομικά δεδομένα η μόνη περιήγηση που προβλέπεται για αυτούς είναι η άνευ επιστροφής στον Άλλο Κόσμο. Η έκφραση Τουρισμός είναι βαρβαρικής προελεύσεως από την Γαλλική πόλη Τουρ που την ίδρυσε το φράγκικο φύλο των Τουριστών πριν ο Καρλομάγνος τη συμπεριλάβει στον ταξιδιωτικό του χάρτη.

Κατηγορίες ΤουριστώνΕπεξεργασία

  • Ο λεφτάς: Είναι εκείνος ο τύπος που τα λεφτά του τρέχουν από τα πανταλόνια του, και προτιμά υπερπολυτελείς εξωτικούς προορισμούς όπως το Μονακό, η Χαβάη 5-0 και η Δυτική Θεσσαλονίκη. Ξοδεύει αφειδώς χρήματα που ένας μεροκαματιάρης δεν θα τα δει ούτε ως πράξη στο Excel και φιλοδωρεί γεναιόδωρα τους ανθρώπους που τον εξυπηρετούν. Ο Εξ Αραβίας Τουρίστας φιλοδωρεί με ρολόγια και μπετόνια βενζίνη.
  • Ο μικροαστός: Είναι εκείνος ο γκρινιάρης και μίζερος τύπος που μάζευε λεφτά όλη του τη ζωή για να πάει δύο εβδομάδες κάπου αλλού να συνεχίσει να γκρινιάζει. Προορισμοί του είναι συνήθως η μεσογειακή Ισπανία, η Τουρκία, η Κρήτη και η Ρόδος. Θα γκρινιάξει για τα πάντα από το άπλυτο σεντόνι στο κρεββάτι του ξενοδοχείου του μέχρι τις πόσες ψόφιες μύγες έχει βρει να κολυμπάνε στο λάδι της χωριάτικης σαλάτας του.
  • Ο πυροβολημένος: Είναι ο τύπος Τσακ Νόρρις των ακραίων σπορ που ζητά να γεμίσει με αδρεναλίνη τη δίψα της ψυχής του. Τον συναντάμε στα Ιμαλάια, στην Ανταρκτική, στη Γη του Πυρός και στην πλατεία Ομονοίας μετά τις μία τα μεσάνυχτα. Πολλές φορές το ταξίδι που κάνει είναι το τελευταίο του και αρκετές φορές είναι θαμώνας των νοσοκομείων της περιοχής.
  • Ο άφραγκος: Είναι ο τύπος που έχει δεν έχει τα λεφτά για να περάσει τις διακοπές του και ζει σε αντίσκηνο σε κανένα αγρό, τρώει κλέβοντας τα περιβόλια και τα αμπέλια γύρω του και μπαίνει με φύλλο απορίας στα φέρυ μποτ. Προορισμοί του είναι τα ελληνικά νησιά και τα χωράφια του μπάρμπα, που έτσι και τους πάρει χαμπάρι όπλίζει το δίκαννο και αμολά το σκύλο.
 
Homo Touristicus Agamitus
  • Ο κολωσπινθήρας: Είναι ο νεαρός με την τεστοστερόνη του αυξημένη που πηγαίνει εκεί που υπάρχει η πολλή διασκέδαση και αναλγησία, δίνοντάς του την ευκαιρία να μεθύσει μέχρι τελευταίας σταγόνας και να προβάλει τα γεννητικά του όργανα στον οποιονδήποτε. Τον βρίσκει κανείς στην Ίμπιζα, στη Μύκονο, στη Ρόδο αλλά η πρωτέυουσα αυτών των τύπων είναι τα Μάλια της Κρήτης.
  • Ο θρησκευόμενος: Είναι ο τύπος που έχει φάει σφαλιάρα ισχύος από το Θεό και επισκέπτεται προορισμούς θρησκευτικής σπουδαιότητας όπως το Βατικανό, το Άγιο Όρος και τα διάφορα μοναστήρια. Ένας Θεός ξέρει τι απόλαυση μπορεί να δίνουν στον επισκέπτη αυτοί οι προορισμοί. Ούτε ο Ηγούμενος Εφραίμ δέχθηκε να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση.
  • Ο αγαμίας: Είναι ο τύπος που ψάχνει να βρεί τρόπο να τελέσει το αρχέγονο έντσικτο της σεξουαλικής του ικανοποίησης με δεύτερο άτομο πλην αυτού. Τον συναντά κανείς ΠΑΝΤΟΥ και τον αναγνωρίζει από το μη φρέσκο βλέμμα του και τα σάλια που τρέχουν από το στόμα του.
  • Ο σαλαμοπνίχτης: Είναι εκείνος ο χαρωπός τύπος με το ενσωματωμένο τρεμάμενο σύστημα πρωκτού του οποίου το κενό προσπαθεί να γεμίσει από το έξω μέρος. Τον συναντά κανείς στα σοκάκια και τις παραλίες της Μυκόνου όπου συναγελάζεται με αγαλιάση μετά υμών και αλλοφύλων.
  • Ο γκαντέμης: Είναι εκείνος ο τύπος που αφού επέζησε από το τσουνάμι του 2004 στην Ινδονησία και συνήλθε λιγάκι αποφάσισε να πάει φέτος διακοπές στην Αϊτή.

Δείτε ακόμηΕπεξεργασία