Φινίρσμα ηλεκτρικής κιθάρας και ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ συνεισφορά του στο ηχόχρωμα

Ίσως τίποτα στον γνωστό μας κόσμο και, γιατί όχι, και σε γειτονικά πλανητικά συστήματα να μην ασκεί τόσο τεράστια επιρροή στον ηλεκτρικό ήχο όσο το φινίρισμα και το χρώμα του ηλεκτρικού οργάνου. Αν κάτι μπορεί να συγκριθεί έστω και στο ελάχιστο στο κατά πόσο επηρρεάζει τον ήχο μιας ηλεκτρικής κιθάρας είναι το Ξύλο ταστιέρας το οποίο επηρρεάζει περί τις 290 από τις 787 αρμονικές που μια ηλεκτρική κιθάρα μπορεί να παράγει υπό Κ.Σ.

Η σημαντικότητα του φινιρίσματος ενός ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ μηχανήματος παραγωγής/αναπαραγωγής ήχων (όπως είναι η ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ κιθάρα) μπορεί να εξηγηθεί στην πλήρη διάστασή της μόνο μέσω παραδείγματος.


Παίρνουμε ένα ipod ροζ.

Παίρνουμε ένα ipod μαύρο.

Παίρνουμε και ένα χρωμε.


Παίζουμε το ίδιο mp3 και στα 3.


Αν ακόμα δεν ακούμε την διαφορά στο ηχόχρωμα (που οφείλεται στο διαφορετικό χρώμα, πυκνότητα μετάλλων του σασί, πάχος βαφής κλπ) περνάμε στο δεύτερο τεστ.


Βάφουμε με ΑΥΓΟΤΕΜΠΕΡΑ η ΛΑΔΟΜΠΟΓΙΑ ή ΜΙΝΙΟ το ΡΟΖ ipod.


Επαναλαμβάνουμε το πείραμα ακούγοντας το ίδιο mp3.


Συνεχίζουμε να περνάμε και άλλο χέρι μπογιά το ΡΟΖ ipod μέχρι που να γίνει αισθητή η συνεισφορά της μπογιάς στον ήχο. Μπορούμε αν θέλουμε να δοκιμάσουμε να το αλείψουμε και με λάδι, λαρδί, σογιέλαιο και βούτυρο για πιο "φυσικούς" ήχους, επιτρέποντας στο σασί να ανασαίνει και να πάλλεται καλύτερα.


Θα χρειαστούν τόνοι χρώματος και απεριόριστη υπομονή, αλλά στο τέλος (του κόσμου) όποιος ΘΕΛΕΙ αληθινά να ακούσει την διαφορά θα την ακούσει!

η λύση του τεμπέληΕπεξεργασία

Επισκέφτεσαι ένα ψηφιακό κατάστημα που πουλάει κιθάρες, κι επιλέγεις μία καλή στον ήχο και την εμφάνιση που κοστίζει γύρω στα 120 €υρώ. Πας στο YouTube ν' ακούσεις αν αξίζει πριν πληρώσεις/ολοκληρώσεις την αγορά. Αγοράζεις το πετάλι παραμόρφωσης Ceres KSR για 400 € που έχει καλό ηχόχρωμα.