Φρικηβιβλία:Η γελοία σουίτα/Τσάρος για μια μέρα και μια νύχτα

Frikivivlia.png

Αυτό το άρθρο προέρχεται από τα Φρικηβιβλία, τα πιο φρικιαστικά βιβλία σε όλη την αγορά.

Το τρίτο κατά σειρά κεφάλαιο του Β' τόμου του θεατρικού "Η γελοία σουίτα". Κεντρικοί ήρωες της ιστορίας είναι ο Ουζμπέκος Αρτούρ και ο Ουκρανός Ανατόλι.


ΠλοκήΕπεξεργασία

Ο Αρτούρ Αζατζουμπιντόφ είναι ένας μισότρελος κάτοικος της Τασκένδης, πρωτεύουσας του Ουζμπεκιστάν, πρώην δημόσιος υπάλληλος. Βλέποντας τα πράγματα να πάνε από το κακό στο χειρότερο όχι μόνο στην πατρίδα του, αλλά σε ολόκληρη την επικράτεια της πρώην ΕΣΣΔ αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να γίνει ο νέος Τσάρος. Στις 6 ΟκτωΜβρίου 1993, ώρα 6 και 14 το πρωί ξεκινάει τρέχοντας από το σπίτι του με προορισμό τη Μόσχα. Στο δρόμο συναντάει τον Ανατόλι ένα πάμφτωχο αγρότη από την Ουκρανία, που πηγαίνει στο κτήμα του με την τσάπα του. Ενθουσιασμένος με την ιδέα του Αρτούρ, ο Ανατόλι συμφωνεί να τον ακολουθήσει. Έτσι λοιπόν ο Αρτούρ φορτώνεται το νέο του φίλο στις πλάτες του και συνεχίζει το τρέξιμο. Χωρίς άλλα γεγονότα, η παράξενη συντροφιά φτάνει στον προορισμό της στις 12 και 17 πρώτα λεπτά της ίδιας μέρας!!!! Στη Μόσχα ο Αρτούρ χρησιμοποιώντας την τσάπα του Ανατόλι τρομοκρατεί κόσμο και κοσμάκη, τραυματίζοντας μάλιστα τη γριά Ιρινούσκα στο κεφάλι. Σε λιγότερο από δύο ώρες και τριάντα τρία ο Αρτούρ και ο Ανατόλι φτάνουν στη Βουλή. Εκεί με συνοπτικές διαδικασίες ο Αρτούρ στέφεται Τσάρος όλης της ΕΣΣΔ (την οποία επαναφέρει με το όνομα Αρτουρική Αυτοκρατορία) και ο Ανατόλι διορίζεται Γενικός Αρχηγός του Στρατού. Απ' όλο τον κόσμο καταφθάνουν οι ηγέτες χωρών για να συνομιλήσουν με τον πανίσχυρο μονάρχη. Λεπτό με το λεπτό η οικονομία και το επίπεδο της χώρας ανεβαίνουν, με αποτέλεσμα η Αρτουρική Αυτοκρατορία να γίνεται η ισχυρότερη χώρα παγκοσμίως. Αυτό δεν αρέσει στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπίλλυ Μπο Τζούνιορ (ο χαρακτήρας είναι φανταστικός βέβαια), και έτσι κηρύσσει πόλεμο στην Αρτουρική Αυτοκρατορία στις 17 η ώρα ακριβώς της ίδιας μέρας. Οι Αμερικάνοι νικούν στις μάχες της Καμτσάτκα και του Νοβοσιμπίρσκ, συλλαμβάνουν τον Ανατόλι και διαλύουν το ρωσικό στρατό. Στις 22 και 47 εισβάλλουν στη Μόσχα. Οι κάτοικοί της όμως αντιστέκονται σθεναρά και καταφέρνουν να σκοτώσουν πολλούς εχθρούς. Όταν όμως καταφθάνουν τα τανκς γίνεται το έλα να δεις. Στις 23 και 59 ακριβώς, ένα λεπτό πριν περάσει η μέρα, ο Αρτούρ πίνει το κώνειο και αυτοκτονεί.


ΚριτικήΕπεξεργασία

Η γνώμες των κριτικών θεάτρου διχάζονται για αυτό το κεφάλαιο. Άλλοι λένε πως είναι το καλύτερο του Β' τόμου, άλλοι ότι είναι πολύ παράλογο ακόμα και για το θέατρο του παραλόγου.