Φρικηβιβλία:Πενήντα αποχρώσεις του γκρι

Frikivivlia.png

Αυτό το άρθρο προέρχεται από τα Φρικηβιβλία, τα πιο φρικιαστικά βιβλία σε όλη την αγορά.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα της αρχαίας ελληνικής λογοτεχνίας επονομαζόμενο "αι του Φαιού Πενήκοντα αποχρώσεις" το οποίο εξυμνεί τις περιπέτειες μιας όμορφης φοιτήτριας της ιατρικής και τις περιπέτειες της προσπαθώντας να παραπλανήσει μεγαλύτερους φοιτητές, ειδικευόμενους και καθηγητές της αποσκοπώντας να αποκτήσει μεγάλους βαθμούς για το πτυχίο της, προνόμια στην υγειονομική της περίθαλψη και τελικά έναν καλό γάμο με τον γαμπρό να μην είναι άλλος από τον Φαιό Πενήκοντα. Στο έργο περιγράφονται οι εμπειρίες της φοιτήτριας με τα διάφορα σαδιστικά εργαλεία τα οποία χρησημοποιούν οι γιατροί για να βγάλουν διάγνωση. Στην επταλογία βασίστηκε το πολυσυζητημένο σήριαλ Ιατρική Αθήνας της ΗΒΟ καθώς και από αυτήν ενεπνεύστηκαν άλλες κατώτερης ποιότητας σειρές όπως το Όσα παίρνει ο Άνεμος, Η Χιονάτη και οι Επτά Γιατροί και το Grey's Anatomy.

Απόσπασμα του πολυβραβευμένο έργου από το κεφάλαιο: Υπέροχος στον υπέρηχοΕπεξεργασία

Με πρόσταξε να ξαπλώσω σε ένα μονότονο δερμάτινο κρεβάτι, ποιος ξέρει πόσες άλλες είχαν ξαπλώσεις στο ίδιο μέρος... Εγώ, αγχωμένη, ακούμπησα τη λευκή του μπλούζα, όταν το χέρι μου σταμάτησε σε κάτι σκληρό. Ήταν το στηθοσκόπιό του μέσα στην τσέπη του.

Κοιτώντας με ευγενικά στα μάτια, με ρώτησε αν μπορεί να μου βγάλει το πουκάμισο. Δεν είχα ξαναδεί τόσο υπέροχα μπορντοροδομελιτζανοπιπεροκόκκινα μάτια να με κοιτάζουν με τόση προσήλωση και καλοσύνη. Τον άφησα να μου βγάλει το πουκάμισο. Ντρεπόμουν, γιατί μέσα μου ένιωθα πως καίω. Εκείνος πρέπει να το κατάλαβε, αλλά δεν είπε τίποτα. Είχα μείνει πλέον με το σουτιέν.

Περίμενα να με προστάξει να το βγάλω, εκείνος όμως ήταν βιαστικός και μπήκε αμέσως στο ψητό.

Καθώς ήμουν ξαπλωμένη, άκουσα ένα συρτάρι να ανοίγει και στη συνέχεια τον είδα με την άκρη του ματιού μου να επεξεργάζεται ένα μακρόστενο πλαστικό αντικείμενο και να το περιλούζει με ένα διάφανο παχύρευστο ζελατινώδες υλικό. Σύντομα, ένιωσα την πλάτη μου να υγραίνεται από το ίδιο παχύρευστο ζελατινώδες υλικό.

Κάτι σκληρό άρχισε να με ακουμπάει στην πλάτη και αμέσως τραντάχτηκα από τον πόνο. Ήταν σαν ένα πυρακτωμένο σίδερο να σκίζει τη σάρκα μου, όμως δεν άργησα να καταλάβω πως ήταν το πλαστικό αντικείμενο που εκείνος είχε ετοιμάσει ειδικά για εμένα - ποτέ μου δεν μπορούσα να φανταστώ πως κάτι τόσο αθώο θα με συγκλόνιζε τόσο πολύ. Εκείνος, δεν έδειχνε να καταλαβαίνει πόσο πολύ με πονούσε και συνέχιζε. Ούτε που με κοίταζε στα μάτια πια. Είχε γυρίσει το κεφάλι του στο πλάι και το βλέμμα του περιεργαζόταν μια μαύρη οθόνη. Περίμενα, προσπαθώντας να συγκρατήσω τα αναφιλητά μου από αυτόν το αφόρητο πόνο. Ένιωσα το μακρόστενο αντικείμενο να απομακρύνεται. Η πλάτη μου κρύωνε από το υγρό που είχε αλείψει πάνω μου

Εκείνος γύρισε και με κοίταξε. -Δεσποινίς, η κατάστασή σας είναι προχωρημένη. Μου ήρθε να βάλω τα κλάματα, αλλά δεν το έκανα, ήθελα να φανώ γενναία.

ΣυγγραφείςΕπεξεργασία

Ο συγγραφέας του βιβλίου παραμένει άγνωστος. Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι αυτό το αριστούργημα της αρχαιελληνικής και νεοελληνικής ποίησης δεν μπορεί να γράφτηκε παρά από τον Όμηρο. Αναφορές θέλουν τον Γαληνό ως συγγραφέα της επταλογίας, ωστόσο έρευνες νεότερων ιστορικών αποδεικνύουν πως το έργο πρέπει να δημιουργήθηκε από συνεισφορά τουλάχιστον 2 συγγραφέων και συγκεκριμένα του Δημοσθένη Λιακόπουλου και του Αδώνιδος Γεωργιάδη.

Δείτε επίσηςΕπεξεργασία