Φρικηπαίδεια:Σελίδα συζήτησης

Η σελίδα συζήτησης είναι μια ειδική σελίδα που αντιστοιχεί σε κάθε κανονική σελίδα της Φρικηπαίδειας, στην οποία όλοι ανεξαιρέτως οι χλιμίντζουρες μπορούν να συζητήσουν περί ανέμων και υδάτων και να αφήσουν σχόλια για ότι τους καπνίσει. Παρόλα αυτά χρησιμότερο θα ήταν να αφήσουν σχόλια ή παρατηρήσεις για το άρθρο στο οποίο η σελίδα συζήτησης αντιστοιχεί και αποτελεί τον δημοκρατικότερο τρόπο να βελτιωθεί/επεκταθεί ένα άρθρο ή τμήμα του.

Δημιουργία και χρήσηΕπεξεργασία

Για να δημιουργήσετε τη σελίδα συζήτησης μίας σελίδας μπορείτε να πατήσετε την ετικέτα "Συζήτηση", δεύτερη από αριστερά στις ετικέτες που βρίσκονται πάνω από οποιαδήποτε σελίδα της Φρικηπαίδειας και να την επεξεργαστείτε. Το ίδιο ισχύει και για τις σελίδες συζήτησης χρήστη.

Όπως και στις κανονικές σελίδες, και στις σελίδες συζήτησης μπορείτε να κάνετε Επεξεργασία πατώντας την ετικέτα "Επεξεργασία", ακριβώς δίπλα από την ετικέτα "Συζήτηση" που σας οδήγησε στη Σελίδα συζήτησης. Στις ήδη υπάρχουσες σελίδες συζήτησης, ειδικότερα, εμφανίζεται δίπλα από την ετικέτα "Επεξεργασία" και ένας σταυρός (+), ο οποίος αν τον πατήσετε θα σας οδηγήσει σε ένα άδειο πλαίσιο κειμένου όπου μπορείτε να γράψετε το σχόλιο που θέλετε να εμφανιστεί στη σελίδα συζήτησης, και αυτό θα τοποθετηθεί αυτόματα στο τέλος της υπάρχουσας συζήτησης. Εναλλακτικά μπορείτε να επεξεργαστείτε τη σελίδα και να προσθέσετε το σχόλιό σας όπου θέλετε.

Χρήσιμες συμβουλέςΕπεξεργασία

  • Είναι προτιμότερο να εκφράσετε τη διαφωνία σας σχετικά με ένα άρθρο ή τμήμα του στη σελίδα συζήτησής του, παρά να προβείτε σε αφαίρεση περιεχομένου ή σε οποιουδήποτε είδους βανδαλισμό του ίδιου του άρθρου. Εκτός κάποιων ακραίων περιπτώσεων (όπως πχ. προσωπικών επιθέσεων ή χρήση χυδαίας γλώσσας) αποφεύγετε έτσι και τη φραγή σας.
  • Παρότι το σύστημα δίνει τη δυνατότητα επεξεργασίας μιας σελίδας συζήτησης σε όλους στους χρήστες, ουσιαστικά δεν πρέπει να επεξεργάζεστε σχόλια άλλων χρηστών στις σελίδες συζήτησης.
  • Επίσης, είναι χρήσιμο κάθε σχόλιο να υπογράφετε με το κουμπί υπογραφής ( ) ή πατώντας τέσσερις περισπωμένες (~~~~) στο τέλος του μηνύματος.
  • Στην αναγνωσιμότητα των σελίδων συζήτησης βοηθάει αν εναλλασσόμενα τα σχόλια είναι γραμμένα με εσοχή (':' στην αρχή της παραγράφου) ή τελεία ('*' στην αρχή της παραγράφου).
  • Είναι θεμιτό και χρήσιμο να παραθέτουμε στη σελίδα συζήτησης μιας σελίδας τους λόγους μιας διόρθωσης ή αφαίρεσης που κάναμε στο κυρίως άρθρο.
  • Ποτέ μην μαρκάρετε ως "μικρή τροποποίηση" κάτι που γράψατε σε μια σελίδα συζήτησης. Είναι εδώ για να το διαβάσουν όλοι, και αν το κάνετε όσοι έχουν ενεργοποιήσει στις "προτιμήσεις" τους την απόκρυψη μικρών τροποποιήσεων από την σελίδα πρόσφατων αλλαγών δε θα δουν το σχόλιό σας (εάν δεν βλέπετε την επιλογή "μικρή τροποποίηση" κάτω από το πλαίσιο κειμένου όταν επεξεργάζεστε μια σελίδα, δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης, ή δεν έχετε συνδεθεί).
  • Εκτός της περίπτωσης που απαντάτε σε ένα παλιότερο μήνυμα ή στην περίπτωση που η σελίδα είναι χωρισμένη σε διάφορα θέματα-συζητήσεις, είναι καλό να τοποθετείτε το μήνυμά σας στο κάτω μέρος της σελίδας για να διευκολύνεται η αναγνωσιμότητα και η παρακολούθηση των συζητήσεων.

Σελίδα συζήτησης χρήστηΕπεξεργασία

Νέα μηνύματα. Κάθε φορά που κάποιος επεξεργάζεται τη σελίδα συζήτησής σας εμφανίζεται στην κορυφή κάθε σελίδας που μεταβαίνετε η παρακάτω ειδοποίηση:

Η ειδοποίηση σταματά να εμφανίζεται μόλις ανοίξετε τη σελίδα συζήτησής σας. Πατώντας στο σύνδεσμο νέα μηνύματα μεταβαίνετε στο κάτω μέρος της σελίδας συζήτησής σας. Επιλέγοντας το σύνδεσμο διαφορά από την προτελευταία έκδοση μπορείτε να δείτε τις διαφορές που προκάλεσε στη σελίδα συζήτησής η τελευταία επεξεργασία.

Για τις σελίδες συζήτησης χρήστη ισχύουν όλα όσα ισχύουν και για τις υπόλοιπες σελίδες συζήτησης. Δείτε περισσότερα στο Talk pages.