Φρούτα, λαχανικά και ανθρώπινο σώμα

ένα λαχανικό που περιέχει μέλη ανθρώπινου σώματος...
...κάτι σας θυμίζει, έτσι δεν είναι?...

Μέχρι στιγμής, μετά από ένα τυχαίο γεγονός, έχει παρατηρηθεί ότι 4 φρούτα (αλλά και λαχανικά) περιέχουν μέσα τους μέρη του ανθρώπου. Σύμφωνα με μια πολύμηνη έρευνα που έγινε σε ένα γυμνάσιο της βόρειας Ελλάδας (δε λέμε ποιο γιατί είναι διαφήμιση) αυτά τα οπωροκηπευτικά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Φανερά και μυστικά. Καμία σχέση με το τραγούδι της Πρωτοψάλτη. Να μη συγχέονται παρακαλώ. Kairow na mauet... Ωχ... Καιρός να μάθετε επιτέλους την αλήθεια για τα ζαρζαβατικά που τρώτε! Κιπ ριντινγκ εντ γιου γουοντ μπι ντιζαπόιντιντ!

ΦανεράΕπεξεργασία

Θα ξεκινήσουμε με μια απλή παράθεση των δύο μέχρι τώρα λαχανικών (αλλά ας μην ξεχνάμε και τα φρούτα), τα οποία από μόνα τους κρύβουν μέλη του ανθρώπινου σώματος γι' αυτό και ανήκουν στην κατηγορία αυτή. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: μην δίνετε τέτοιες τροφές στα αγγελούδια σας γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος δηλητυρίασης. (Σε παρένθεση τα μέρη του σώματος.)

Πρώτον: κωλοκύθι (οπίσθια) εξού και η κωλόπιτα γνωστή και ως κωλοκυθόπιτα. Τις μέρες του halloween κάτι φρίκουλες το σκαλίζουν και το βγάζουν με περηφάνεια έξω από το σπίτι τους μην έχοντας ιδέα για το τι σημαίνει πραγματικά η ονομασία του. Πολλές φορές διαγωνίζονται κι από πάνω για το πιο ωραίο κωλογλυπτό.

Δεύτερον: το πασίγνωστο μπρόκωλο (πισινός). Αν το είχατε παρατηρήσει και εσείς κερδίζετε δωροεπιταγή στο μανάβικο της γειτονιάς σας.

ΜυστικάΕπεξεργασία

Και πάμε τώρα στα μυστικά. Εδώ είναι και η μεγάλη αποκάλυψη. Πολλοί πιστεύουν ότι τα ροδάκινα και τα βερίκοκα ειναι δύο αθώα φρούτα με υπέροχη γεύση και καταπληκτική όψη. Αν είστε ένας από αυτούς, ΟΧΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ! Είμαι σίγουρη ότι θα αλλάξετε και εσείς γνώμη μόλις διαβάσετε τα παρακάτω. Αν δεν ήσασταν πάλι, συγνώμη για τις φωνές...

Πρώτον: τα βερίκοκα είναι ύπουλα και ακατάλληλα για ανηλίκους. Όχι μόνο αν τα πεις "χερίκοκα" κρύβουν μέσα τους το χέρι (χεστήκαμε) αλλά και αν τα πεις "βερίκωλα" υπάρχει περίπτωση να κοπεί η λέξη στη λογοκρισία. Αυτό ακριβώς έγινε και στην περίπτωση του "ΒΙΒΕΡΕ ΒΕΡΙΚΩΛΟΖΑΜΕΝΤΕ" το οποίο έγινε αιτία για ιστορική παρεξήγηση και τώρα όλοι νομίζουν ότι η σωστή φράση είναι με Π στο πρώτο γράμμα της δεύτερης λέξης. Το συμπέρασμα είναι ότι τα βερίκοκα είναι τρομοκρατικά φρούτα γιατί όλος ο κόσμος (όσοι διαβασουν αυτό το μπαρμπούτσαλο έστω) θα τρέμει με την ιδέα ότι μπορεί να κάνει σαρδάμ και να πει κάτι που δεν πρέπει. Επίσης έχει γραφτεί ολόκληρο άσμα για τους εν λόγω καρπούς, το αθάνατο "Βερίκω, ρίκω, ρίκωλο, ρίκω, ρίκω, ΛΟ!" Τέλος, αν εμβαθύνουμε λίγο ακόμη θα δούμε ότι μόνο αν τα πει κάποιος "βερίκακα" θα αντιληφθούμε την κακία τους, τους πραγματικούς σκοπούς τους και τα σκατά που χαρακτηρίζουν αυτό το φρούτο. Το μόνο που μας μένει τώρα είναι να ανακαλύψουμε αν τα έχει όντως δημιουργήσει ο Θεός η κάποιος συνεργός του.

Δεύτερον: τα ροδάκινα είναι επίσης παρεξηγημένα αλλά τουλάχιστον δεν είναι τόσο επικίνδυνα όσο τα παραπάνω. Αν τα προφέρουμε "ροδάκοιλα" έχουμε αμέσως αμέσως την κοιλιά του ανθρώπου ενώ αν κατά λάθος τα πούμε "ποδάκινα" θα πάρουμε το πόδι του. Και επίσης καλύτερα να πάρω κάτι άλλα μέρη του σώματος επειδή γράφω παπαριές!