Rtrt.PNG Το άρθρο αυτό είναι ένα μάτσο χάλια. Ο συντάκτης του ήταν πιθανότατα κάτω από την επήρεια ουσιών όταν το έγραψε.
Μπορείτε να το βελτιώσετε αλλά ποιός ενδιαφέρεται;

Ο Φώσκολος κατάγεται από ένα έντομο της οικογένειας των πυγολαμπιόνιων Sapunoperus macroxronis της Ιουρασικής περιόδου που σύμφωνα με την Θεωρία του Δαρβίνου εξελίχθηκε σε σκηνοθέτη. Δυστυχώς σήμερα θεωρείται είδος προς εξαφάνιση αφού έχει επιβιώσει μόνο ένα άτομο από ολόκληρο τον πληθυσμό του.

Aφού απέμεινε μόνο και έρημο τελευταίο δείγμα του είδους Sapunoperus macroxronis, ο Φώσκολος θεώρησε πως πρέπει να αφήσει το στίγμα του στην εποχή μας, για να μην πεθάνει το ένδοξο αυτό όνομα μαζί του. Καθ' ότι η καλπάζουσα φαντασία είναι χαρακτηριστικό δείγμα της ιδιοσυγκρασίας του είδους αυτού, ο Φώσκολος διέπρεψε στον τομέα της συγγραφής σεναρίων, δοκιμίων, βιβλίων και σημειώσεων σε post-it. Στη μεγάλη οθόνη άφησε το στίγμα του με την επικών διαστάσεων Οσκαρική Υπερουμπερπαραγωγή Υπολοχαγός Νατάσσα, η οποία καταξίωσε την Αλίκη Βουγιουκλάκη ως την Εθνική μας Σταρ. Η Γνωστή ρήση από την ταινία του, Ορατότης Μηδέν "Όχι άλλο κάρβουνο" έχει αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης πολλών ακαδημαϊκών κύκλων μεταξύ άλλων οι "29 κατασκευαστές Πλυντηρίων" και "η παρέα του Τσάρλι Μπράουν". Η πιο πρόσφατη είναι εκείνη που συνδέει τον Όμηρο με την Ευγενία Μανωλίδου (ένας Θεός ξέρει πώς αλλά δεν θα βάλουμε φρένο στον καλλιτέχνη). Ο Φώσκολος με το έργο του έχει καταφέρει να περάσει πολλά κοινωνικά μυνήματα της εποχής μας, όπως τα ναρκωτικά, την πορνεία και την κυβέρνηση επί Καραμανλή. Ταινίες του έχουνε γίνει ριμέικ στο εξωτερικό από μεγάλους σκηνοθέτες όπως Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, Σούπερμαν και Σπάιντερμαν.

Ο κάναλος αντένας έχοντας βαθιά οικολογική συνείδηση σε συνεργασία με την WWF και τον Αντρέα Μικρούτσικο παλαίμαχο ακτιβιστή της Greenpeace (και συνθέτη των απανταχού οικολόγων ύμνου Η ΑΝΟΙΞΗ) κατάλαβε γρήγορα τις εξαιρετικές ικανότητες αρλουμπολογίας και μυθοπλασίας του Φώσκολου και του υπόγραψαν συμβόλαιο για 1.000.000 επεισόδια για την σειρά Η Λάμψη, αφού το συγκεκριμένο είδος επιβιώνει μόνο μέσω της διαδικασίας της σκηνοθετήσεως που είναι συγγενής της διαδικασίας της φωτοσυνθέσεως που απαντάται στο φυτικό Βασίλειο.

Η σειρά αυτή αποτελεί σειρά-σταθμό στα χρονικά της Ελληνικής και μη τηλεόρασης, γαλούχησε γενιές και γενιές γιαγιάδων, θειάδων και μη εργαζόμενων μαμάδων, καθώς και εφήβων που δεν κοιμόντουσαν το μεσημέρι. Ειδικά σε αυτούς τους τελευταίους, προκάλεσε μόνιμες κρανιοεγκεφαλικές βλάβες, οι οποίες είναι γνωστές ως το "Σύνδρομο Σελήνη".

Ο Αγγελόπουλος έχει ξεκινήσει ήδη τα γυρίσματα της κινηματογραφικής μεταφοράς της Λάμψης η οποία και θα διαρκεί 5 χρόνια (χωρίς διάλειμμα για τσίσα.) Επίσης ο Αντέννας σκεφτεται σοβαρά το πρίκουελ στο οποίο θα μάθουμε επιτέλους πώς γνωρίστηκε ο Γιάγκος με την Βύρνα και πώς οι εξωγήινοι τον βοήθησαν να φτιάξει την Τζάιαντ όταν ακόμα ο Γιάγκος ήτανε λούστρος. Ακούγεται πως το ρόλο του νεαρού Γιάγκου θα τον πάρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και της Βύρνας η Καλομοίρα.

H δραματική μείωση του πληθυσμού του, οφείλεται στο κυνήγι του από λαθροκυνηγούς που τον εξόντωναν για να του πάρουν την καρέκλα (καρέκλα του σκηνοθέτη) αφού πρώτα κυνήγησαν και εξάλειψαν παντελώς (για τους ίδιους λόγους) το είδος των Καρεκλοκενταύρων.

Έτσι λοιπόν έμεινε ιστορική πλέον η φράση για την δράση των κυνηγών "όλα για την καρέκλα" ή αλλιώς "όλα για την κουτάλα" αφού οι ίδιοι ευθύνονται και για την εξάλειψη του Κουταλιανού του μασίστα.

Πολλοί είναι φυσικά και εκείνοι που τον κατηγορούν ότι άφησε το ταλέντο του στο τάβλι για να ασχοληθεί με την σκηνοθεσία εφόσον ο Φώσκολος έχει κερδίσει 5 μετάλλια στις Πόρτες και άλλα δύο στο Φεύγα. Εκτός από ταβλαδόρος ο Φώσκολος ήταν επίσης και καταπληκτικός παρκαδόρος αφήνοντας πίσω του ένα ανεκπλήρωτο κενό.