Χανουμάκια

Τα Χανούμια ή Χανουμάκια ή χαϊδευτικά Χαλούμια είναι μια ακόμη ράτσα των Ελ. Ζουν πάνου απ'το αυλάκι χωμένοι σαν σφήνα ανάμεσα σε γαύρους και Βαζέλες.

Ιστορικά στοιχείαΕπεξεργασία

Η ιστορία τους χάνεται στα βάθη των αιώνων και στα βάθη της Ασίας, ήρθαν από την Χώρα του Ποτέ κάπου κοντά στο Ποτέ. Εκεί κυνηγημένοι από τους Τούρκους πέρασαν στην απέναντι στεριά , κολυμπώντας, κι εγκαταστάθηκαν εκεί. Η μυθολογία έχει πολλές εκδοχές για την ονομασία τους , μία από αυτές λέει ότι στη Χώρα του Ποτέ καλλιεργούσαν χαλούμια και από παραφθορά πήραν το σημερινό τους όνομα. Ένας άλλος μύθος λέει ότι γενάρχες τους ήταν χορευτές χανουμάκια και από εκεί βγήκε το όνομα, αλλά μάλλον δεν φαίνεται επικρατέστερη. Το Βιβλίο των Ελ μας λέει ότι Χανούμ έλεγαν τον γενάρχη τους, αλλά τρέχα γύρευε!!.

Στην περιοχή που πήγαν βρήκαν μια Παράγκα ήδη κατειλημμένη από τους γαύρους και βαζέλες κι έτσι την άραξαν απέξω στη φύση. Εκεί κοιμόνταν στρωματσάδα και μόλις οι άλλοι δύο πήγαιναν για ψώνια όρμαγαν στη παράγκα έτσι κατάφερναν και αυτοί και έπαιρναν αραιά και πού κάνα τίτλο. Τα χανουμάκια είναι γνωστοί για την τέχνη του γκρεμίσματος, φημισμένοι κατεδαφιστές τους φωνάζουν όπου είναι για γκρέμισμα.

Τα χανούμια κατά καιρούς έχουν αναδείξει διάσημους ηγέτες, όπως ο κοντός γνωστός και σαν ο τάπας ή κοντοπίθαρος διάσημος ψεύτης που αγαπημένη του φράση όταν τον ρωτούσαν πότε θα πάρεις πρωτάθλημα? ήταν το Θα. Αγαπημένη φράση των χανουμιών, όταν τα ρωτάνε πώς πήγε ο αγώνας είναι: "πάλι τον ήπιαμε..."

Διάσημα ΧανούμιαΕπεξεργασία

ΠηγέςΕπεξεργασία

  • αγνώστου συγγραφέως , Η Βίβλος των Ελ
  • αγνώστου συγγραφέως, Η παράγκα