Γνωστός Αυστριακός αρχαιολόγος. Γεννήθηκε στο Βούπερταλ της Γερμανίας στις 31 Δεκεμβρίου του 1602 και απεβίωσε στον Πύργο της Ελλάδας το 1680. Ύστερα από την τρομερή του ανακάλυψη, η οποία ήταν η ανασκαφή του Πύργου κλείστηκε σε τρελοκομείο.

Εδώ διακρίνετε τον Alberto στο λογότυπο της πόλης του Πύργου (αντίστοιχο λογότυπο με του Βούπερταλ)


Προ-Εφηβική ΗλικίαΕπεξεργασία

Πολύ πριν κλείσει τα 18 του ο κ.Fintarinis έδειχνε πως όταν μεγαλώσει θα γίνει ένας λαμπρός τραγουδιστής, όμως η μοίρα του έπαιξε τρελό παιχνίδι. Λίγο πριν γιορτάσει τα 8α γενέθλια έμεινε μουγγός και ταυτόχρονα κουφάθηκε όταν είδε την δασκάλα του από το δημοτικό να κάνει μπάνιο με string. Αυτό το γεγονός σημάδεψε την υπόλοιπη ζωή του.

Εφηβική ΗλικίαΕπεξεργασία

Κατά την ενηλικίωσή του, ο παππούς του έκανε δώρο ένα βιβλίο με παραμύθια, με τίτλο: Μύθια και Παραδόσεις. Συγγραφέας αυτου, ο Αίσωπος. Αυτά διάβαζε ο Alberto και του έκανε εντύπωση να βρει τον Πύργο. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο: The Arheoskapts of Land της Αγγλίας.

Του Θανατά ΗλικίαΕπεξεργασία

Για τους σοβαροφανείς υπάρχει σχετικό άρθρο στη Βικιπαίδεια για την γενέτειρα του Alberto Fintarini.

Ο αγαπημένος και λατρευτός επιστήμων απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών την ώρα που απέκρουε ένα πέναλτι στον τελικό Ουρουγουάη - Αυστρία ο οποίος έληξε 4-2.

Το έργο του θα παραμείνει αναλλοίωτο ανά τους αιώνες και η ανθρωπότητα των Ελ του χρωστάει μεγάλη χάρη για την ανακάλυψη της γης της χασισοποτείας.