Τα αξιοθέατα του ΗogsmithΕπεξεργασία

Το Χόγκσμιντ είναι ένα "παραθαλάσσιο" χωριό δίπλα από το Χόγκουαρτς. Φημίζεται για το πλούσιο σε αρχαία κτίρια και αρχαίους ναούς περιεχόμενο του, αυτό οφείλεται στο ότι το χωριό κάποτε ήταν η αρχαία πόλη "Κάντο".

Εδώ μπορεί κανείς να θαυμάσει τον τάφο τις βασίλισσας Betas καθώς και το αρχαίο σπίτι του άντρα της ο οποίος ήταν ο γνωστός σε όλους αστυνόμος Μπέκας που αργότερα έγινε ο Βασιλιάς Γεώργιος ο τρισχιλιοστός-τεσσαρακοστός-τριακοστός-πέμπτος (3435ος). Επίσης κάθε επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά το αρχαίο εργαστήριο του Ισαάκ Νεύτων ή αλλιώς καθηγητή Οak και τα απομεινάρια από τον περιβόητο κήπο της δεν-δεν όπου μπορείτε να θαυμάσετε το δέντρο του Ιπποκράτη το οποίο φύτεψε ο ίδιος ο Ιπποκράτης σε μία από τις επισκέψεις του στο χωριό.

Για τους σοβαροφανείς, υπάρχει σχετικό άρθρο στη Βικιπαίδεια για το Χόγκσμιντ.

Στο χωριό επίσης μπορείτε να βρείτε το super market "Τα τρία σκουπόξυλα" το οποίο έγινε διάσημο από τότε που μπήκε μέσα του ο Αγαμέμνονας πριν από την μάχη του Hogwarts καθώς και το κατάστημα τροφών για σκύλους "Ζόνκο" αλλά και την "Καλύβα που νυστάζει".