“Πόσο ωραίος θα ήταν ο τουρισμός αν δεν υπήρχαν τουρίστες!”

~ Ο Όσκαρ Ουάιλντ για τους Homo Touristicus.

Ο όρος χρησιμοποιείται για να εκφράσει το σύνολο των διάφορων τουριστών στην Ελλάδα.

Τα πέντε είδηΕπεξεργασία

Η φυλή των Homo Touristicus χωρίζεται σύμφωνα με κοινωνιολόγους σε πέντε τελείως διαφορετικά μεταξύ τους είδη, των οποίων τα χαρακτηριστικά αναλύονται παρακάτω.

=== Homo Touristicus Myconiae ===Κλασσικές Αγγλίδες τουρίστριες του είδους των Homo Touristicus Myconiae με μαγιό τελευταίας τεχνολογίας που στοχεύει στον καλύτερο εξαερισμό του δέρματος.]] Συναντάται όλο και περισσότερο στις μέρες μας, σε μέρη όπως η Μύκονος (απ' όπου πήρε και τ' όνομα), ο Λαγανάς και τα Μάλλια της Κρήτης. Κύρια χαρακτηριστικά τους, η συνεχής πόση παντός αλκοολούχου ποτού έχει εφεύρει ποτέ το ανθρώπινο γένος η σε δημόσιο χώρο και η εξέμεση στη θάλασσα. Η ενδυμασία τους είναι είτε συμβολική (μπλουζάκι και στρινγκ ή βρακί) είτε ανύπαρκτη. Αγαπημένη τους φράση "Greece is fucking super!"

Homo Touristicus ClassicusΕπεξεργασία

 
Παράδειγμα ζεύγους αρσενικού και θηλυκού Homo Touristicus Classicus.

Το είδος αυτό παλαιότερα ήταν πολυπληθές, αλλά πλέον απειλείται με εξαφάνιση. Ζει σε κοπάδια, κοντά σε αρχαία μνημεία, και οδηγείται από τους λεγόμενους "ξεναγούς". Προτιμούν τα μουσεία, τις βόλτες με πούλμαν και το παραδοσιακό ελληνικό φαγητό, συνοδία ούζου. Μένουν αιωνίως πιστοί στο τρίπτυχο "σορτσάκι-κάλτσα-σαγιονάρα", το οποίο προκαλεί την οργή των ντόπιων. Συχνά θα τους ακούσετε να λένε ασυναρτησίες όπως: "Souvlaki! Ouzo! Mouzaka! Akropoli! Kalimera! Gyro! Tsantziki!"

Homo Touristicus StudentisΕπεξεργασία

Το συγκεκριμένο είδος δε συγγενεύει με τα προηγούμενα. Είναι όλοι οι μαθητές-τουρίστες των ελληνικών σχολείων. Συχνάζουν σε καφετέριες με κατεβασμένα -χωρίς λόγο- παντελόνια και άδειες -χωρίς λόγο- σχολικές τσάντες. Βρίζουν πολύ, αλλά η αγαπημένη τους φράση είναι: "Χέστο ρε μαλάκα, δεν πάω σχολείο σήμερα".

Homo Touristicus DaskalisΕπεξεργασία

Το συγκεκριμένο είδος συγγενεύει πάρα πολύ με το Homo Touristicus Studentis. Είναι οι δάσκαλοι-συνοδοί-τουρίστες που συνοδεύουν τους μαθητές-τουρίστες των ελληνικών σχολείων. Κυκλοφορούν πάντα με γυαλιά μυωπίας και ταξιδιωτικό οδηγό.

Homo Touristikous AsiatikousΕπεξεργασία

 
Πολλοί Homo Touristikous Asiatikous μαζεμένοι.

Το πιο συχνό είδος το οποίο είναι γνωστό σε όλα τα μέρη της γης. Αυτό το είδος αποτελείται βασικά από group γιαπωνέζων τουριστών αλλά συχνά συναντιούνται και άλλοι τουρίστες σε αυτή την κατηγορία όπως Κινέζοι κ.α. Οι Homo Touristikous Asiatikous αναγνωρίζονται εύκολα αφού διαθέτουν τα εξής χαρακτηριστικά τα οποία είναι γνωστά σε όλους. Είναι παρέα εκ της οποίας ο ένας θα είναι σίγουρα ο Ιάπωνας με την φωτογραφική μηχανή που θα σου ζητήσει να τον βγάλεις φωτογραφεία, η άλλη είναι η άσχημη της παρέας που όλο χαμογελάει και οι υπόλοιποι είναι κινεζούλες συνήθως με γυαλιά ηλίου. Οι Homo Touristikous Asiatikous χαζεύουν πάντα τα αξιοθέατα, βγάζουν συνέχεια φωτογραφίες και αγοράζουν ΠΆΝΤΑ τα πιο άκυρα σουβενίρ.