“Ευχαριστώ την Porsche που με έκανε άντρα.”

~ Ο Όσκαρ Ουάιλντ για την Porsche

“Porsche rocks,dude!”

- H Αβρίλ Λαβίν για την Porsche

“Άμα δεν έχεις γκόμενα δεν κάνεις για βόλτες.”

- Ο Μάνθος Φουστάνος για την Porsche

Η Porsche είναι η πρώτη εταιρεία που ίδρυσε Έλ έξω από την Ελλάδα. Ιδρύθηκε από τον Φέρντιναντ Πόρσε, παλιό συμμαθητή του Μπάμπη του σουγιά και του Τσάκ Νόρις. Ιδύθηκε το 1948 στην Στουτγκάρδη της Γερμανίας και κατασκευάζει φοβερά και τρομερά και γρήγορα και ακριβά και δυνατά και ελληνικά και ανθεκτικά και ότι άλλο βάλει ο φοβερός και τρομερός νους σας αυτοκίνητα. Από το 1990, η διοίκηση της εταιρείας έχει περάσει στον Λάκη Λαζόπουλο, που κατάφερε να την κάνει ακόμα πιο φοβερή και τρομερή. Σήμα της είναι το άλογο που καλπάζει με τα χρώματα και το έμβλημα της Στουτγκάρδης. Αυτά που λένε ότι η Porsche έκλεψε το σήμα της Ferrari είναι παπαρολογίες.

Βλέπε επίσης:Porsche Killer

ΜοντέλαΕπεξεργασία

911Επεξεργασία

 
Η Porsche 911 GT2, εφοδιασμένο με το προαιρετικό Korydallos Package.

Λίγα πράγματα ξέρουμε για το πώς φτιάχτηκε. Αποτελεί το απόλυτο αυτοκίνητο που κυκλοφορεί στον πλανήτη μας. Λέγεται ότι ο το σχεδίασε ο Σάκης Ρουβάς, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται αυτή η είδηση. Όπως και να 'χει, η 911 αποτελεί ένα pop idol.

Πάμε στα τεχνικά τώρα. Η 911 λειτουργεί με ό,τι καύσιμο θέλετε: βενζίνη, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, νερό, κοκα-κολα, βότκα και πολλά ακόμα. Κινητήρας της είναι ένας εξακύλινδρος boxer (ναι, σαν τον Ρόκι Μπαλμπόα) που έχει από 345 έως 530 άλογα. Τουλάχιστον αυτό λέει η Porsche. Μαρτυρίες θέλουν την 911 να φτάνει μέχρι και τους 2500 ίππους! Επίσης οι τεχνικοί της εταιρείας σκέφτηκαν το εξής απλό: Αντί να σηκώνεται όλο το αμάξι σούζα από την πολλή δύναμη, γιατί να μην σηκώνεται μόνο το πίσω φτερό;

Το αυτοκίνητο αυτό είναι πολύ γρήγορο. Αλλά είναι εύκολο να το οδηγάς. Γι'αυτό δεν χρειάζεται να έχεις δίπλωμα για να το αγοράσεις. Καμιά φορά δεν χρειάζεται καν να το αγοράσεις. Ο Βασίλης Παλαιοκώστας έχει κλέψει πολλές 911, σε σημείο μάλιστα που η Porsche φτιάχνει τις 911 μόνο για πάρτη του.

BoxsterΕπεξεργασία

Mία μικρογραφία της 911, που σκοπό έχει να διδάξει στους νεότερους τι εστί Porsche. Κατασκευάστηκε ύστερα από πρόταση του Λιακόπουλου, για να δέίξει στους Σείριους το τι πραγματικά μπορούν να πετύχουν οι Έλ.Το έκανε μάλιστα και δώρο στον Μέγα Τρελογκομενιάρι της Ελλάς Μάνθο Φουστάνο για να ικανοποιήσει τις γκόμενες του.