Διάσημο συγκρότημα της δεκαετίας του '60. Πήραν το όνομα μας τους όταν ο τραγουδιστής της μπάντας (Τζίμης ο Μόρισον) τράκαρε το κεφάλι του σε μια περαστική πόρτα. Ως γνωστόν από αυτό το συμβάν και μετά έγινε μανιακός με τις πόρτες και όπου έβλεπε πόρτα την κατέστρεφε με πάθος. Λέγεται ότι το σπίτι του δεν είχε πόρτα καθώς μισούσε να τις βλέπει πόσο μάλλον να τις χρησιμοποιεί. Το πραγματικό όνομα του συγκροτήματος ήταν 'I hate the Doors' αλλά όταν ειπώθηκε στον παραγωγό του συγκροτήματος βάραγε ένα κομπρεσέρ από δίπλα και έτσι δεν άκουσε τις πρώτες λέξεις με αποτέλεσμα να επικρατήσει αυτό το όνομα. Φήμες λένε ότι ο Μόρισον είναι ο πραγματικός φταίχτης για την τραγωδία στην θύρα 7. Άλλη πάλι εκδοχή συσχετίζει το συγκρότημα με το ομώνυμο παιχνίδι του ταβλιού και θέλει το Δημήτριο να είναι Master σε αυτό το παιχνίδι και να έχει εκπαιδεύσει και τον ίδιο τον δάσκαλο Γιόντα.

ΜέληΕπεξεργασία

Αποτελούνταν από τον Τζίμα τον Μόρισον, τον Ρέι Μάνζαρεκ (για τους φίλους Ρε Μαν), τον Κρίγκερ και τον Ντέσμoρ. Στο συγκρότημα λοιπόν όλα πήγαιναν ωραία και καλά μέχρι που ο Τζίμας βρήκε ένα κορτσούδι και τους εγκατέλειψε. Από τότε μαύρη πέτρα έριξε πίσω του και τα παιδιά μη έχοντας κάποιον να τραγουδάει Κρίγκeρ "Everybody sucks in singing" το διέλυσαν σιγά, σιγά ...

Τα Πρώτα ΒήματαΕπεξεργασία

Στην αρχή η μπάντα δε μπορούσε να σταυρώσει φράγκο ούτε στην Ερμού, ενώ η ίδια η μάνα τους όταν ρωτήθηκε απάντησε "Δεν τους ξέρω". Αποτέλεσμα ήταν να παίζουν σε πάρτυ γεννεθλιών και να προσλάβουν τον Ψινάκη για manager. Πολυσυζητημένο είναι ένα γεγονός στις αρχές της καριέρας τους την ώρα που επαιζαν το τραγούδι τους "Στρατα-στρατούλα" ο Μόρρισον αυτοσχεδίαζε συνδιαλεγόταν με τον εαυτό του μέχρι που σε κάποια στιγμή αναφώνησε: "Πατέρα θέλω να σε σκοτώσω, μάνα θέλω να σε [λογοκρίθηκε]" δηλώνοντας έτσι τη μεγάλη αγάπη του τραγουδιστή για την αρχαία τραγωδία του Οιδίποδα από τον Σοφοκλή.

Μουσικό είδοςΕπεξεργασία

Ούτε και αυτοί το ξέρουν, η Φρικηπαίδεια θα σας πει. Ακριβής ορισμός του στυλ δεν υπήρχε, όλα τα τραγούδια τους είχαν διαφορετικό άκουσμα. Ε ας πρόσεχαν. Βέβαια αυτό δεν είναι απολύτως κακό μιας και δεν είναι σωστό να βάζουμε ταμπέλες στους ανθρώπους. Οι ίδιοι βέβαια σε ακυκλοφόρητη συνέντευξή τους είχαν δηλώσει πως παίζουν Παραδοσιακά Νισιώτικα με επιρροές από αυστραλέζικη Dupstep. Χαρακτηριστική στον ήχο τους στάθηκε η έλλειψη μπασοπαίχτη καθώς και κωδονοκρούστη, γεγονός που έκανε τον έναν από τους τρεις(4) αρχικούς οπαδούς του συγκροτήματος να τους απαξιώσει και να στραφεί προς την Μάιλυ Σάιρους.

ΣτιχουργίαΕπεξεργασία

Ο Τζίμας έγινε ο κύριος στιχουργός της μπάντας, ωστόσο και ο Ρέυ είχε κάποιες δικές του εμπνεύσεις με αποκορύφωμα το πασίγνωστο τραγούδι "Μ' Ανάβεις Φωτιές". Η θεματολογία των στίχων περιλαμβάνει κυρίως αναμνήσεις από τα πρόσφατα μεθύσια του Τζίμα και στιχάκια για την παιδική του φιλεναδίτσα. Κάποιοι στίχοι έχουν χαρακτηριστεί από το Δ.Σ.Χ.Σ. (Διεθνές Συμβούλιο Χαρακτηρισμού Στίχων) ως "κομπλέ" και έχουν συμπεριληφθεί στο "Ανθολόγιο της 3ης Δημοτικού".

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

Για τους σοβαροφανείς, υπάρχει σχετικό άρθρο στη Βικιπαίδεια για τον Μητσάρα και την παρέα του..
Ουπς! Μπας και εννοούσατε Κοτσάνα;


ΠΡΟΣΟΧΗ!

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ!

ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ BLUE-WHALE.COM/GAME! ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΠΡΙΝ ΔΩΣΕΤΕ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΣΑΣ! ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΚΛΩΝΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ, ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΜΠΕΙΤΕ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ! ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ! ΕΠΙΣΗΣ, ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ F57 ΣΤΟ VKONTAKTE! ΑΝ ΑΠΕΙΛΗΣΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ, ΔΗΛΩΣΤΕ ΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΑΣ!